Értesülj a legújabb cikkekről,
iratkozz fel a hírlevelünkre:


Cikkajánló

Virágtermesztés

Kövess minket Facebookon is

X
-->
Balaton Már csatlakoztam Köszi, most nem

Paradicsom pirossá varázsolása

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Szeptember 22. Péntek - Móric
hirdetes
 | Szerző: Szélesi Ferenc - Főkertész
címkék: Paradicsom

Hogyan változtasd zöld paradicsomod pirossá, és hogyan tárold a paradicsomokat ősszel

hirdetes
Piros paradicsom a zöldből

Ha egy paradicsomon túl sok zöld termés fejlődik egy időben, az lelassíthatja az érési folyamatot, ami így rengeteg energiát igényel a növénytől. A hűvösebb őszi hőmérsékletek szintén akadályozhatják az érést. A paradicsomok pirossá „változtatása” sok kertész számára az egyik legfogósabb kihívás. 

A zöld termések leszüretelése és benti tárolása segít megőrizni a növény energiáját, lehetővé téve ezzel, hogy még ősszel is élvezhesd a paradicsomokat. Ami még ennél is jobb: a paradicsomok tárolása és bepirosítása igazán egyszerű feladat.

 

Hogyan érheted el, hogy a paradicsomok pirossá változzanak? 

 

A paradicsomok pirossá változtatása nem túl összetett feladat. Valójában több módszer is létezik erre. Az egyik technika lényege, hogy az érettebb zöld paradicsomokat egy jó szellőzésű, szobahőmérsékletű helyen kell tartani, és néhány naponta ellenőrizni a folyamatot.

hirdetes

 

A nem megfelelő illetve paradicsomokat el kell távolítani a többi közül. Minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál tovább tart majd az érlelési folyamat. Például az érettebb zöld paradicsomok melegebb (18-21°C) körülmények között csupán pár hét alatt teljesen megérhetnek, míg hűvösebb (13-16°C) helyen ez a folyamat akár egy hónapot is igénybe vehet. A következő oldalon folytatom! 

 

hirdetes
hirdetes

így készíts magadnak mosószappant vadgesztenyéből házilag

A mosódiókat már évszázadok óta használják a Himalája területén, azonban az...

Muskátli teleltetése

Jönnek a hidegebb idők, pont ezért nem meglepő, hogy rengeteg kérdés érkezik mostanában hozzánk. A...