A legjobb túrós sütemény

1 óra alatt elkészíthető istenien finom túrós sütemény

AN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Aki szereti a túrós süteményeket feltétlenül próbálja ki ezt a receptet! Nem fog csalódni! Én már melegen rávetettem magam és abba se bírtam hagyni.

Készíts túrós süteményt

Készítsünk istenien finom túrós süteményt 

A legjobb ebben a túrós süteményben, hogy gyorsan elkészítheti bárki, nem kell hozzá nagy szakértelem, és nem mellesleg istenien finom. Én már nagyon régóta kerestem egy ilyen tökéletes receptet, nagyon megörültem, amikor végre rátaláltam, azonnal ki is próbáltam. Mondanom sem kell, hogy nem csak én, hanem az egész család odáig van érte, szinte minden héten követelik, hogy készítsem el nekik.

A diétázóknak annyira azért nem ajánlom, de az úgynevezett csalónapokon azért belefér ez is, mivel az elkészített mennyiség nagyjából 5000 kalóriát és 700 gramm szénhidrátot tartalmaz. Éppen ezért nem árt a mértékletesség, a gond az vele, hogy elég egyszer megkóstolni, utána már nagyon nehéz abbahagyni. Na, de elég a rizsából, a lényeg, hogy nagyon finom, mindössze 1 óra kell az elkészítéséhez, jöjjön tehát a recept, amit a következő oldalon osztok meg veletek! 

A túrós sütemény tésztájához:
 

  • 40 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • 15 dkg vaj/margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 kis pohár tejföl (175 g)
  • vaj, lisz a tepsihez

A túrós sütemény krémjéhez

  • 50 dkg sovány tehéntúró
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 1 citrom leve (naranccsal is finom)
  • 1 ek. búzadara FONTOS!
  • Szóráshoz porcukor.

A következő oldalon elmondom, hogyan készítsétek el! 

Forrás

Előkészítés

  • A lisztet a sütőporral cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük a tésztát és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.

Elkészítés

  • A fehérjéket fele cukorral kemény habbá verjük és félretesszük.
  • A túrót a maradék cukorral és a citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot.
  • A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
  • Az egyik tésztát kinyújtjuk és a lisztezett tepsibe terítjük és MEGSZÓRJUK A BÚZADARÁVAL(Fontos, hogy ne ázzon el a tészta!), majd rásimítjuk a túrótölteléket. A tetejére rányújtjuk a másik tésztát és villával megszurkáljuk.
  • A sütőben addig sütjük míg a teteje, középen is szépen megpirul. kb. 30 perc
  • Várjuk meg míg teljesen kihül és csak utána szeleteljük. Gazdagon szórjuk porcukorral!

Forrás

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hizlalás

vágóra szánt állatok tartása, a testtömeg mesterséges gyarapítása céljából. Régebben a... Tovább

Téti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal A hivatalhoz tartozó települések:  Árpás, Csikvánd,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek