Magyar

Nevelj te is banánfát

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Február 28. Kedd - Elemér
hirdetes
címkék: Érdekességek, gyümölcs, Házi kert, Növénytermesztés

Évente 150 banán is teremhet a lakásodban nevelt banánfán!

Törpebanán termesztése

Soha többé nem fogsz boltban banánt vásárolni, hogyha elolvasod ezt a cikket! Kipróbáltam én is, pár éve már van saját banánfám, hihetetlenül szép dísze lakásomnak, ráadásul egy év alatt több mint 150 banán terem rajta! 

 

A banánfáról eddig mindenki azt gondolta, hogy csak és kizárólag trópusi környezetben, vagy botanikus kertek falai között teremnek meg, a méretei miatt természetesen elképzelhetetlennek tűnt számomra is, hogy a lakásomba neveljek banánfát. Azonban mindenki tévhitben élt, a lehetőség adott mindenki számára, akár a lakásban is nevelhetünk mutatós banánfát!

 

Létezik ugyanis egy másfél méternél magasabbra nem növő, úgynevezett törpebanán, amit a lakásban is termeszthetünk. Egészen hihetetlennek tűnhet, de tényleg így van, egyetlen egy darab lakásban nevelt törpebanánon egy év alatt 150 banán is teremhet. Azért vagyok ennyire biztos ebben, mert pár éve nekem is van ilyen növényem!

hirdetes

 

Fontos tudnunk pár dolgot ahhoz, hogy ne csak a lakás dísze legyen a törpebanán, hanem teremjen is rajta banán, ezeket a tudnivalókat pedig a következő oldalon meg is osztom veletek! 

 

hirdetes
hirdetes

20 év alatt szépen megnőtt a mikulásvirág!

20 év alatt szépen megnőtt a mikulásvirág!

2017-02-22

Hihetetlen, hogy húsz éve él már ez a mikulásvirág, azóta sokat változott, hatalmasra nőtt, nézd meg te is! A cikkből kiderül, hogyan gondozta a férfi!

Hihetetlen képeken mutatjuk meg, hogyan termesztik ételeinket!

Hihetetlen képeken mutatjuk meg, hogyan termesztik ételeinket!

2017-02-25

Elképesztő képeket mutatok most nektek, nézzétek meg ti is, hogyan termesztik a mindenki által jól ismert élelmiszereket! Engem megleptek a fotók eléggé!

Hasznos tudnivalók a málna termesztéséhez

Hasznos tudnivalók a málna termesztéséhez

2017-02-16

Tudj meg mindent te is a málna termesztéséről, szakértőnk elmond minden tudnivalót a málna termesztéséhez. Málna környezeti igényei, málna metszése, minden, ami málna.


2017-02-18 Korábban csodálhatjuk meg a japán cseresznyevirágzást!

Minden évben több millió látogatót csal Japánba a nem mindennapi cseresznyevirágzás, a most következő cikkben mutatok nektek pár meseszép képet! Cseresznyevirágzás

2017-02-18 Termesszünk zöldségeket függőleges kertben! – Remek helytakarékos ötletek!

Hihetetlenül jó megoldásokat mutatok most nektek, melyek egyrészt olcsóak, másrészt pedig helytakarékosak, termessz zöldségeket könnyedén és eredményesen te is!

2017-02-14 Így szaporíthatsz eredményesen tuját

Tudj meg mindent te is a tuják szaporításáról, a most következő cikkben elmondom nektek, hogyan szaporíthattok tujákat eredményesen! Tuja szaporítása.

2017-02-14 Raklapok felhasználása a kertben

Szuper ötleteket hoztam most nektek, szerezz be tavaszra pár darab raklapot és díszítsd segítségükkel a legegyszerűbben kertedet! Raklap felhasználása a kertben.

Egy sziget, amit a macskák uralnak

Hallhattunk már olyan szigetről, ahol túlszaporodtak a nyulak, most pedig egy olyan helyet mutatok be nektek, ahol a macskákról mondható el ugyanez....

A Nyulak szigetének valódi története

  Sokszor hallhattunk már a Nyulak szigetéről, s most nem a Margit-szigetről van szó, melynek korábban szintén ez volt a neve, hanem egy Japán...