Nevelj te is banánfát

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Április 27. Csütörtök - Zita
hirdetes
címkék: Érdekességek, gyümölcs, Házi kert, Növénytermesztés

Évente 150 banán is teremhet a lakásodban nevelt banánfán!

Törpebanán termesztése

Soha többé nem fogsz boltban banánt vásárolni, hogyha elolvasod ezt a cikket! Kipróbáltam én is, pár éve már van saját banánfám, hihetetlenül szép dísze lakásomnak, ráadásul egy év alatt több mint 150 banán terem rajta! 

 

A banánfáról eddig mindenki azt gondolta, hogy csak és kizárólag trópusi környezetben, vagy botanikus kertek falai között teremnek meg, a méretei miatt természetesen elképzelhetetlennek tűnt számomra is, hogy a lakásomba neveljek banánfát. Azonban mindenki tévhitben élt, a lehetőség adott mindenki számára, akár a lakásban is nevelhetünk mutatós banánfát!

 

Létezik ugyanis egy másfél méternél magasabbra nem növő, úgynevezett törpebanán, amit a lakásban is termeszthetünk. Egészen hihetetlennek tűnhet, de tényleg így van, egyetlen egy darab lakásban nevelt törpebanánon egy év alatt 150 banán is teremhet. Azért vagyok ennyire biztos ebben, mert pár éve nekem is van ilyen növényem!

hirdetes

 

Fontos tudnunk pár dolgot ahhoz, hogy ne csak a lakás dísze legyen a törpebanán, hanem teremjen is rajta banán, ezeket a tudnivalókat pedig a következő oldalon meg is osztom veletek! 

 

hirdetes
hirdetes

Így mentheted meg könnyedén a növényeid életét

Így mentheted meg könnyedén a növényeid életét

2017-04-26

A legtöbb embernek van néhány növény az otthonában, ám van, amikor ezek a növények elkezdenek kókadozni. Mit lehet tenni ilyen esetben? Nézd meg a legjobb módszert!

Öntözzük ezzel az oldattal a paradicsomot, nagyon hálás lesz érte!

Öntözzük ezzel az oldattal a paradicsomot, nagyon hálás lesz érte!

2017-04-13

Hoztam nektek ismét egy nagyon szuper trükköt, tavaly próbáltam ki először, hihetetlen eredményt értem el a segítségével, próbáljátok ki idén mindenképp, nem fogjátok megbánni!

Így termeszthetsz életed végéig újhagymát – Praktikus és egyszerű módszer!

Így termeszthetsz életed végéig újhagymát – Praktikus és egyszerű módszer!

2017-03-28

Soha többé nem fogsz a boltban vásárolni új hagymát, hogyha meglátod ezt a praktikus és egyszerű módszer, termessz te is újhagymát! Nálam bevált ez a trükk!


2017-04-15 Filléres virágcserepek, melyek szebbé varázsolják a kertedet!

Sokkal szebb és olcsóbb virágcserepeket hozhatsz létre, hogyha te magad készíted el, a most következő cikkben mutatok pár remek ötletet, amik az én tetszésemet elnyerték azonnal!

2017-04-08 A tavaszi kert legszebb növénye, az aranyeső

A most következő cikkben bemutatom nektek a tavaszi kert egyik legcsodálatosabb növényét, ami nem más, mint az aranyeső, ismerkedjetek meg vele közelebbről ti is!

2017-04-08 Tudj meg mindent a hortenzia gondozásáról, metszéséről!

Ennek a csodának ott a helye a te kertedben is, ugyanis eszméletlenül szép! Az emberek többsége azonban sajnos nem tudja, hogyan kell helyesen gondozni, ez a cikk segíteni fog nektek mindenben!

2017-04-08 Zseniális ötletek grillezőre hangolódva

Itt a tavasz, megérkezett a jó idő, egyre több alkalom nyílik arra, hogy süssünk-főzzünk a kertben! Éppen ezért megmutatom, hogyan alakíthatunk ki stílusos grillezőt!

Így mentheted meg könnyedén a növényeid életét

A legtöbb embernek van néhány növény az otthonában, ám van, amikor ezek a növények elkezdenek kókadozni. Mit lehet tenni ilyen esetben? Nézd meg a...

Ennyi mindent köszönhetünk a méheknek!

Albert Einstein egyszer azt mondta: „Ha a méhek kipusztulnának, azt az emberiség legfeljebb négy évvel élné túl. Ha nem lesznek méhek, nem lesz...