Szavazz te is, hogy magyar fa legyen Európa legszebb fája!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Február 18. - Bernadett
hirdetes
 | Szerző: Sz.F.
címkék: Érdekességek

Szavazz te is, hogy magyar fa legyen Európa legszebb fája!

hirdetes
Szavazz te is, hogy magyar fa legyen Európa legszebb fája!

Idén is lehet szavazni magyar fára az Európai Év Fája 2018 versenyben. Olyan fák nevezhettek, melyeknek története van, Magyarországot ebben az évben Zengővárkony hős szelídgesztenyéje képviseli!

Akárcsak tavaly, idén is két fára szavazhat mindenki. Nem lesz könnyű választani - a hazai jelölt 12 versenytársa között megtalálhatjuk például egy ritka almafafajtát  Szlovákiából, a világ legnagyobb parafatölgyét, amely Portugália jelöltje, a cserkészmozgalom szimbólumává vált angliai tölgyet és több, különféle veszélyeket – kéregrákot, tűzvészt vagy árvízeket - túlélő fát is. 

hirdetes

 

Minden fának van története. Az Európai Év Fája versenyben a legérdekesebbet keresik. Az eredményeket március 21-én a Brüsszelben megrendezett díjátadó gálán jelentik be. Összesen 13 fa közül választhatunk, köztük természetesen a magyar büszkeségre is, amit alább ismerhettek meg egy kicsit közelebbről! 

 

Év Fája 2018 – A magyar jelölt

Zengővárkony hős szelídgesztenyéje

Faj: szelídgesztenye (castanea sativa)

Kor: 300 év

Hely: zengővárkony, dél-dunántúli régió, magyarország

 

A 300 éves túlélő

Zengővárkony messze földön híres ősi szelídgesztenyéséről, mely körbeöleli a 400 lelkes kis falut. A helyiek számára a gesztenye biztosított gyarapodást, ezért aztán féltve őrizték, ápolták fáikat. A századok során a fa kigyógyult a kéregrákból, túlélte az államosítást, és azt is, amikor egyszer a közeli katonai lőtér őrzésére rendelt katonák felgyújtották, hogy felmelegedhessenek. A 300 éves gesztenyefa a helyiek számára a folytonosság jelképe, élni akarása máig erőt ad a hétköznapok küzdelmeihez.

 

A magyar fára ide kattintva szavazhattok!

 

Forrás: Forrás: www.treeoftheyear.org

hirdetes


Bírjuk virágzásra az orchideát fokhagymával!

Én megmondom őszintén, hogy soha nem gondoltam volna arra, hogy fokhagymával kezeljem az orchideámat. Végül kipróbáltam ezt a szokatlan módszert, és...

Változások az erdőgazdálkodás jogszabályaiban

Az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény módosítása elengedhetetlenné tette a törvényben...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.