Szappan házilag

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Március 22. Csütörtök - Beáta
hirdetes
 | Szerző: Sz.F.
címkék: Érdekességek

Három házi szappan recept, amiket ki kell próbálnod

hirdetes
3 szappanrecept

A házi szappankészítés egy szórakoztató és hihetetlenül hasznos időtöltés, amit egyszerűen lehetetlen megunni. Ezt a különféle hozzávalók végtelen mennyiségű kombinációja biztosítja, és persze az, hogy később aztán sokáig élvezhetjük illatos, frissítő egészséges készítményeinket. Íme néhány tipp azoknak, akik szeretnének különleges szappanokat készíteni maguknak, és három recept, amiket máris kipróbálhatsz!
 

A szappankészítés alapjai

A szappankészítés lényegében állati vagy növényi zsírok összekeverése valamilyen erős lúggal. Az e két alkotóelem között lezajló kémiai folyamatot szaponifikációnak hívjuk. A kezdő szappankészítők számára az olvasztással és öntéssel járó technika a legegyszerűbb, amivel begyakorolhatják a folyamat lépéseit. Ehhez némi előre elkészített szappan alapra lesz szükség, amit először szét kell olvasztani (tűzhelyen vagy mikróban), majd belekeverni az illatanyagokat, színezékeket, ásványokat, gyógynövényeket és minden egyéb összetevőt, amit szeretnél felhasználni benne. Mindezt egy öntőformába kell átönteni, majd néhány óráig békén hagyni, hogy lehűlhessen és megszilárdulhasson. Ez után már használható is.

hirdetes

 

A komolyabb szappankészítés a hagyományos „hideg módszer”. Ehhez olajok és lúg összekeverésére van szükség. Mivel a lúg maró hatása veszélyes a bőrre, így csak megfelelő óvintézkedések mellett érdemes megpróbálkozni vele. A hideg módszerrel elkészített szappanok előnye, hogy sokkal könnyebben ki tudod mérni, hogy milyen hozzávalók kerülnek bele, és jóval tovább felhasználható marad, mint az „olvasztott és öntött” szappanok.

 

Fontos: Ha szeretnél szappanokat készíteni magadnak otthon, akkor a főzésekhez nevezz ki nekik egy külön lábast, amit csak szappanok készítésre használsz. Nem ajánlott utólag ételeket főzni egy olyan lábasban, amit korábban szappankészítésre használtál. A kész szappanokat továbbá érdemes légmentesen szárható tárolókban tartani. Most pedig jöjjenek a receptek, a következő oldalon folytatom! 

 

hirdetes
hirdetes


8 jele annak, hogy kutyád igazán boldog

8 jele annak, hogy kutyád igazán boldog

2018-03-18

Mivel kedvenceink nem tudnak beszélni, sokszor tűnődünk azon, vajon mire is gondolhatnak, vagy éppen mit érezhetnek. Habár elég szűkszavúaknak mondhatóak, testbeszédükkel sokkal többet elárulnak nekünk érzéseikről, mint gondolnánk. Ha alaposan oda figyelünk erre a 8 jelre, megtudhatjuk, hogy kutyánk vajon igazán boldog-e.

Ne bántsd az óriás tőrösdarazsat!

Ne bántsd az óriás tőrösdarazsat!

2018-03-19

Hatalmasak, hangosan döngicsélnek és a frászt hozzák az emberre. Az óriás tőrösdarazsak mégis ártalmatlanok ránk nézve. Ezért ne bántsd az óriás tőrösdarazsat!

Genetikailag módosított ételek

Genetikailag módosított ételek

2018-03-19

Olyan genetikailag módosított ételeket, élelmiszereket mutatok most be nektek, amikkel mindenképpen vigyázni kell. Cikkemben kitérek arra is, miért annyira veszélyesek a genetikailag módosított ételek.


2018-03-19 Minden, amit a zsálya termesztéséről tudnod kell

Zsálya termesztése kiskertben, tudj meg mindent a zsálya termesztéséről. Házi kertben, kis területen is termeszthettek zsályát, cikkünkből ki is derül, hogyan!

2018-03-21 Hogyan kerüld el, hogy lakásod kutya kennel szagú legyen

A legtöbb kutyatulajdonos biztos nem úgy jellemzi egyből otthonát, hogy friss, tiszta és jó illatú. Sajnos a legtöbb kutyás ház esetében nehezen elkerülhető, hogy előbb utóbb kutya kennel szagúvá váljon. Ha odafigyelünk könnyen megőrizhetjük a tisztaságot és a friss illatot. Íme, hogyan kerüld el, hogy a te házad is kutya kennel szagúvá váljon

10 tipp amit mindenképpen tarts be, ha kutyával utazol!

Régebben szinte lehetetlen volt kivitelezni egy nyaralást kutyával. A szállodák egyáltalán nem voltak felkészülve a négylábúak érkezésére, így...

Hogyan kerüld el, hogy lakásod kutya kennel szagú legyen

Tiszta és friss illatú! Általában egy kutya tulajdonos nem így szokta jellemezni a lakását. Mondjuk ki: a sárfoltos padló, a koszos farok csóválása,...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.