Symba az egyik legjobb mentőkutya a világon

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Január 17. Szerda - Antal
hirdetes
 | Szerző: Kósa Krisztina
címkék: Állat, Állatok, Érdekességek

Ismered Symbát, a világ egyik legjobb mentőkutyáját?

hirdetes
Symba, a magyar mentőkutya

Symba, akit a világ 5 legjobb mentőkutyája közt tartanak számon, több szempontból is különleges idehaza. A magyar eb (aki fajtáját tekintve belga juhászkutya) olyat tud, amit idehaza senki más: mindkét szakterületen, vagyis romos és erdős terepen is megtalálja az eltűnt személyeket.

Symba már 7 éves, és könnyedén befért a világ 5 legjobb mentőkutyája közé tudásával és nagyszerű teljesítményeivel. Magyarországon ő az egyetlen, aki „kétéltű”: erdős és romos környezetben is megtalálja az eltűnt és sérült embereket, és teljesíti a mestervizsga követelményeit. Gazdája és trénere Balázs László, aki az alább látható fotókon éppen a Szentendrei-szigeten gyakorol vele.

hirdetes

 

A mentőkutyák mestervizsgája tulajdonképpen egy olyan minősítést eredményez, mely nemzetközileg bevethetőnek nyilvánítja ebet és gazdáját is. Már magán a vizsgán való indulás is végzettséghez kötött, amit 3-4 éves kitartó munka előz meg, hiszen a nemzetközi vizsgarendszer megköveteli, hogy csakis a legjobbak vehessenek részt rajta.

 

hirdetes

hirdetes

10 dolog, amivel segíthetsz megmenteni a méheket

10 dolog, amivel segíthetsz megmenteni a méheket

2018-01-16

A méhek sajnos egyre nagyobb veszélyben vannak, éppen ezért fontos az, hogy mindenki elolvassa cikkünket, melyből kiderül, hogy miért olyan fontosak számunkra a méhek, de többek között azt is elmondjuk, hogyan segíthettek a méheknek abban, hogy megmeneküljenek! Mentsük meg a méheket együtt, ez egy közös érdek!

7 tipp a városi csirketartáshoz

7 tipp a városi csirketartáshoz

2018-01-04

Nem csak vidéken tarthatunk csirkéket, hanem a városokban is, most szakértőnk mondja el nektek, mi kell ahhoz, hogy sikeresen neveljünk csirkéket!

Mivel szabad etetni a vadmadarakat?

Mivel szabad etetni a vadmadarakat?

2017-12-23

A madarak etetéséről sajnos sokan nem tudnak szinte semmit, éppen ezért hoztam el nektek szakértőnk remek cikkét, melyben számtalan szuper ötlet vár mindenkit!


2018-01-06 Miért és hogyan érdemes gilisztákat csalogatni a kertbe?

Csalogasd be kertedbe a gilisztákat, ugyanis számtalan előnye van a jelenlétüknek, most el is mondjuk, miért kellene ott lenniük minden egyes kertben!

2018-01-08 Az új törvény értelmében tilos a kutyák kint tartani télen!

Ezentúl tilos lesz a szabadban tartani a kutyákat télen, erről szól a legújabb törvény, amit nem régen vezettek bel! Tilos kint tartani a kutyákat télen!

2017-12-14 Így őrizheted meg karácsonyfád frissességét az ünnepek után is

Sokaknak gondot okoz a karácsonyfa életben tartása, éppen ezért hoztam el nektek szakértőnk remek tanácsait, nézzétek meg, hogyan fog sokáig élni a karácsonyfa!

2017-12-14 Így készíts magadnak miniatűr karácsonyfát

Miniatűr karácsonyfa készítése saját kezűleg - Megmutatom, hogyan készíthetsz saját kezűleg miniatűr karácsonyfát, nagyon szuper ötlet, remélem neked is tetszik!

10 dolog, amivel segíthetsz megmenteni a méheket

A méhek amellett, hogy beporzással hozzájárulnak kedvenceink, például a kávé és a csokoládé megteremtéséhez, az egyetlen olyan rovar a földön,...

Hogyan szabaduljunk meg a lisztharmattól

A lisztharmat közönséges gombás fertőzés, amely szinte minden kerti növényt érint, az apró paradicsompalántáktól a gyümölcsfákig. Némely...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.