Symba az egyik legjobb mentőkutya a világon

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Március 22. Csütörtök - Beáta
hirdetes
 | Szerző: Kósa Krisztina
címkék: Állat, Állatok, Érdekességek

Ismered Symbát, a világ egyik legjobb mentőkutyáját?

hirdetes
Symba, a magyar mentőkutya

Symba, akit a világ 5 legjobb mentőkutyája közt tartanak számon, több szempontból is különleges idehaza. A magyar eb (aki fajtáját tekintve belga juhászkutya) olyat tud, amit idehaza senki más: mindkét szakterületen, vagyis romos és erdős terepen is megtalálja az eltűnt személyeket.

Symba már 7 éves, és könnyedén befért a világ 5 legjobb mentőkutyája közé tudásával és nagyszerű teljesítményeivel. Magyarországon ő az egyetlen, aki „kétéltű”: erdős és romos környezetben is megtalálja az eltűnt és sérült embereket, és teljesíti a mestervizsga követelményeit. Gazdája és trénere Balázs László, aki az alább látható fotókon éppen a Szentendrei-szigeten gyakorol vele.

hirdetes

 

A mentőkutyák mestervizsgája tulajdonképpen egy olyan minősítést eredményez, mely nemzetközileg bevethetőnek nyilvánítja ebet és gazdáját is. Már magán a vizsgán való indulás is végzettséghez kötött, amit 3-4 éves kitartó munka előz meg, hiszen a nemzetközi vizsgarendszer megköveteli, hogy csakis a legjobbak vehessenek részt rajta.

 

hirdetes


Hogyan kerüld el, hogy lakásod kutya kennel szagú legyen

Hogyan kerüld el, hogy lakásod kutya kennel szagú legyen

2018-03-21

A legtöbb kutyatulajdonos biztos nem úgy jellemzi egyből otthonát, hogy friss, tiszta és jó illatú. Sajnos a legtöbb kutyás ház esetében nehezen elkerülhető, hogy előbb utóbb kutya kennel szagúvá váljon. Ha odafigyelünk könnyen megőrizhetjük a tisztaságot és a friss illatot. Íme, hogyan kerüld el, hogy a te házad is kutya kennel szagúvá váljon

8 jele annak, hogy kutyád igazán boldog

8 jele annak, hogy kutyád igazán boldog

2018-03-18

Mivel kedvenceink nem tudnak beszélni, sokszor tűnődünk azon, vajon mire is gondolhatnak, vagy éppen mit érezhetnek. Habár elég szűkszavúaknak mondhatóak, testbeszédükkel sokkal többet elárulnak nekünk érzéseikről, mint gondolnánk. Ha alaposan oda figyelünk erre a 8 jelre, megtudhatjuk, hogy kutyánk vajon igazán boldog-e.

Ne bántsd az óriás tőrösdarazsat!

Ne bántsd az óriás tőrösdarazsat!

2018-03-19

Hatalmasak, hangosan döngicsélnek és a frászt hozzák az emberre. Az óriás tőrösdarazsak mégis ártalmatlanok ránk nézve. Ezért ne bántsd az óriás tőrösdarazsat!


2018-03-20 Mivel etesd tyúkjaidat, ha több tojást szeretnél

Ha szeretnél sokkal több tojást látni tyúkjaid óljában, akkor mindenképp olvasd el cikkünket, nagyon sok remek tanáccsal látunk el a tyúkok etetésével kapcsolatban!

2018-03-19 Genetikailag módosított ételek

Olyan genetikailag módosított ételeket, élelmiszereket mutatok most be nektek, amikkel mindenképpen vigyázni kell. Cikkemben kitérek arra is, miért annyira veszélyesek a genetikailag módosított ételek.

2018-03-19 Minden, amit a zsálya termesztéséről tudnod kell

Zsálya termesztése kiskertben, tudj meg mindent a zsálya termesztéséről. Házi kertben, kis területen is termeszthettek zsályát, cikkünkből ki is derül, hogyan!

2018-03-15 Így vonzhatsz hasznos rovarokat kertedbe

A hasznos rovarokat érdemes bevonzanunk a kertben, mivel nagyon sok mindenben a segítségünkre lehetnek! Most mutatunk pár remek tippet, amikkel könnyedén be tudjátok csalogatni ezeket a nagyon hasznos rovarokat!

10 tipp amit mindenképpen tarts be, ha kutyával utazol!

Régebben szinte lehetetlen volt kivitelezni egy nyaralást kutyával. A szállodák egyáltalán nem voltak felkészülve a négylábúak érkezésére, így...

Hogyan kerüld el, hogy lakásod kutya kennel szagú legyen

Tiszta és friss illatú! Általában egy kutya tulajdonos nem így szokta jellemezni a lakását. Mondjuk ki: a sárfoltos padló, a koszos farok csóválása,...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.