Gyomirtó Pardner
Gyomirtó permetezőszer kalászosok és kukorica gyomirtására, valamint napraforgó deszikkálására.
Hatóanyag:
22,5 % bromoxinil
Felhasználható:
Kukorica és kalászosok posztemergens gyomirtására magról kelő kétszikű gyomnövények és árvakelésű napraforgó ellen, kukoricában 1,5 l/ha, kalászosokban 1,0-1,5 l/ha dózisban. Napraforgó deszikkálására 2,5-3,5 l/ha dózisban.Javasolt permetlémennyiség: szántóföldi géppel 200-300 l/ha.
Javasolt dózis:
Hatásspektrum:
A Pardner hatékony a legtöbb egyéves kétszikű gyomnövény ellen, azok 4-6 leveles állapotában (pl.: parlagfű, disznóparéjfélék, libatopfélék, keserűfűfélék, csattanómaszlag, sebforrasztó zsombor, gombvirág, repcsényretek, vadrepce, feketecsucsor, stb.)
Javasolt növényvédelmi technológia:
Javasolt technológia: Kukoricában a kezelést a kukorica 3-4 leveles korát követően addig lehet elvégezni, amíg szántóföldi géppel a kezelés elvégezhető. A gyomok a 4-6 levelesek legyenek a kezelés időpontjában. A Pardner évelő kétszikű gyomok elleni hatását Dezormon-nal ajánlott kiegészíteni.Kalászosokban felhasználható a kalászosok 2 leveles állapotától a zászlós levél megjelenéséig. Hatásspektrumának kiegészítésére a kalászosok első nóduszának megjelenése előtt kombinálható Mecomorn - nal, vagy Dezormon -nal.Napraforgóban az állomány leszárításához a kezelés után 8-12 nap szükséges. A dózis 2 l/ha-ra csökkenthető 0,5 l/ha Hyspray, vagy 3 l/ha Agropon hozzáadásával.Kerüljük a permetlé elsodródását a szomszédos kultúrákra, ezért csak szélmentes időben permetezzünk!Légi kijuttatás: napraforgó deszikkálására 50–80 l/ha vízzel. Elsodródás gátló hozzáadása minden légi kijuttatási időpontban kötelező!
Forgalmi kategória:
II
Munkaegészségügyi várakozási idő:
0 nap
Méregjelzés, veszélyesség:
Eltarthatóság:
3
Kiszerelés:
10 x 1 l, 4 x 5 l
Gyártó:
A növényeid sorra pusztulnak a kertben? EZ a bogár lehet az oka!
Amikor a kertünk zöldellő növényei váratlanul elkezdenek pusztulni, gyakran fejtörést okozhat a jelenség mögötti ok felfedezése. Ha azonban semmi nyilvánvaló okot nem találsz,...
Elmondom miért termesztem a krumplit konténerben, ezután te is így fogod
A krumpli, vagy tudományos nevén a burgonya, hagyományosan a magyar konyha egyik alapvető alapanyaga. Azonban a hagyományos földben történő termesztés helyett egyre többen...
Ültess májusban lila brokkolit, ami a zöldségeskerted királynője lesz
Ahogy a tavaszi napok hosszabbodnak és melegebbé válnak, a kertészkedés iránti lelkesedés is növekszik. A zöldségeskert sokak számára nem csak hobbi, hanem szenvedély, és mit...
Miért sárgul az aloe vera? Íme a leggyakoribb okok
Az aloe vera leveleinek elsárgulása többféle okra vezethető vissza. Ha szeretnéd újra szépnek, életképesnek, erőtől virulónak látni a növényt, akkor ezeket ellenőrizd....
Ettől lesz garantáltan sikeres a magról történő növénytermesztés
A növénytermesztés magról kiváló módja annak, hogy költséghatékonyan és fenntartható módon saját zöldséget, gyümölcsöt vagy virágot termeszthessünk. Azonban nem elég...
Ültess sarkantyúkát a zöldséges kertedbe és csoda történik
A zöldségeskertek gazdagon termő földjein, ahol a praktikum és az esztétika összetalálkozik, kevés növény képes annyi sokoldalúságot és értéket hozni, mint a sarkantyúka...
Magvetés gond nélkül: fedezd fel a titkos trükköt a tökéletes magvetéshez
A kertészkedés mindig is egy örömteli tevékenység volt számomra, ami nem csak a szakmám, de a hobbim is egyben - különösen, amikor fenntartható módszereket alkalmazva...
Itt az idő: Így alakítsd ki a tökéletes veteményeskertet!
Már egy ideje tervezgeted, de valahogyan mindig csak halogatod? Itt a tökéletes idő, alakítsunk ki együtt egy a tökéletes veteményeskertet! Hoztunk ehhez szakértői tippeket. Azt...
Az ókori argentinok háziállatként tarthatták a rókákat
Egy ókori argentin temetkezési helyen talált rókacsontok vizsgálata alapján a tudósok azt a következtetést vonták le, hogy az akkor emberek háziállatként tarthatták a...
Virágzik a csodálatos lilaakác – Te tudod, mikor kell megmetszeni?
Virágzik a lilaakác, több kert, sőt utca is el van árasztva csodás virágokkal, és az ezzel járó kellemes illatokkal. Imádjuk a lilaakácot, ha te is, akkor minden bizonyára neked...
Ezzel az egyszerű trükkel megduplázhatod a bazsalikom termésedet
Bazsalikom – a fűszer, ami nélkülözhetetlen a friss és aromás ételek elkészítéséhez. Legyen szó egy klasszikus olasz pestoról, egy frissítő nyári salátáról, vagy...
Közeleg a zöldbab ültetés ideje: Ezek a zöldbab ültetés lépése
Imádom a zöldbabfőzelék mellett, a zöldbabos húsételeket is, ezért úgy döntöttem, idén én is ültetek zöldbabot a veteményesben. Bizony! Első kérdésként fel is merült...