Paradicsomtermesztés szalmabála ágyásban

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Április 27. Csütörtök - Zita
hirdetes
címkék: Házi kert, kert, Növénytermesztés, Paradicsom, Zöldség

Termesszünk paradicsomot szalmabála ágyásban

Paradicsomtermesztés szalmabála ágyásban

Ez az ötlet forradalmi és sikeres, azoknak is tökéletes, akinek nincsen arra lehetőségük, hogy a talajt kellőképpen megmunkálják, illetve azoknak is, akiknek csak nagyon kis terület áll a rendelkezésükre. 

 

A szalmabála technológia egy teljesen újfajta módszer, ami egyre jobban kezd elterjedni a kertészkedők körében. Előnye az, hogyha megfelelően készítjük, akkor sokkal kevesebb munkánk lesz kertünkben, ráadásul bővebb terméssel tudunk majd büszkélkedni a későbbiekben.  Szalmabála ágyásba zöldségeket, virágokat, gyógy-, illetve fűszernövényeket is nevelhetünk, van lehetősé a szalmabálába vagy a szalmabálára ültetni. A szalma készülhet zabból, árpából, igazából bármilyen kalászosból, mellé komposztot és jó minőségű kerti földet kell még használnunk.

hirdetes

 

A szalmabála ágyást mindenkinek merem ajánlani, leginkább azoknak, akiknek nem áll rendelkezésükre talaj, illetve nincs lehetőség arra, hogy a talajt megmunkálják, ugyanis a szalmabála ágyás egyik nagy előnye, hogy ásás nélkül lehet bő termésünk! Ráadásul kevés benne a kártevő, és a gyom is ritkán fordul elő benne. Miután jó hőszigetelő, és a szerves anyag bomlási folyamata hőfelszabadulással jár, kitolja a szezont, mert melegen tartja a növényeket. A következő oldalon elmondom, hogyan készíthetsz szalmabála ágyást!

 

hirdetes
hirdetes

Öntözzük ezzel az oldattal a paradicsomot, nagyon hálás lesz érte!

Öntözzük ezzel az oldattal a paradicsomot, nagyon hálás lesz érte!

2017-04-13

Hoztam nektek ismét egy nagyon szuper trükköt, tavaly próbáltam ki először, hihetetlen eredményt értem el a segítségével, próbáljátok ki idén mindenképp, nem fogjátok megbánni!

Termesszünk paradicsomot szalmabála ágyásban

Termesszünk paradicsomot szalmabála ágyásban

2017-02-11

Zseniális ez az ötlet, a segítségével akár két méter magasra is megnőhet a paradicsomunk, nem mellékesen hihetetlenül nagy termésre tehetünk szert! Próbáld ki!

Így termeszthetsz életed végéig újhagymát – Praktikus és egyszerű módszer!

Így termeszthetsz életed végéig újhagymát – Praktikus és egyszerű módszer!

2017-03-28

Soha többé nem fogsz a boltban vásárolni új hagymát, hogyha meglátod ezt a praktikus és egyszerű módszer, termessz te is újhagymát! Nálam bevált ez a trükk!


2017-04-08 Zseniális ötletek grillezőre hangolódva

Itt a tavasz, megérkezett a jó idő, egyre több alkalom nyílik arra, hogy süssünk-főzzünk a kertben! Éppen ezért megmutatom, hogyan alakíthatunk ki stílusos grillezőt!

2017-04-15 Filléres virágcserepek, melyek szebbé varázsolják a kertedet!

Sokkal szebb és olcsóbb virágcserepeket hozhatsz létre, hogyha te magad készíted el, a most következő cikkben mutatok pár remek ötletet, amik az én tetszésemet elnyerték azonnal!

2017-02-18 Termesszünk zöldségeket függőleges kertben! – Remek helytakarékos ötletek!

Hihetetlenül jó megoldásokat mutatok most nektek, melyek egyrészt olcsóak, másrészt pedig helytakarékosak, termessz zöldségeket könnyedén és eredményesen te is!

2017-02-04 Figyelj oda a gyümölcsön lévő címkékre!

Sokan nem tudják, mit jelentenek a gyümölcsökön lévő címkék, éppen ezért osztom meg veletek ezt a cikket, figyeljetek oda ti is mindenképpen erre a számra!

Így mentheted meg könnyedén a növényeid életét

A legtöbb embernek van néhány növény az otthonában, ám van, amikor ezek a növények elkezdenek kókadozni. Mit lehet tenni ilyen esetben? Nézd meg a...

Ennyi mindent köszönhetünk a méheknek!

Albert Einstein egyszer azt mondta: „Ha a méhek kipusztulnának, azt az emberiség legfeljebb négy évvel élné túl. Ha nem lesznek méhek, nem lesz...