Paradicsomtermesztés szalmabála ágyásban

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Február 28. Kedd - Elemér
hirdetes
címkék: Házi kert, kert, Növénytermesztés, Paradicsom, Zöldség

Termesszünk paradicsomot szalmabála ágyásban

Paradicsomtermesztés szalmabála ágyásban

Ez az ötlet forradalmi és sikeres, azoknak is tökéletes, akinek nincsen arra lehetőségük, hogy a talajt kellőképpen megmunkálják, illetve azoknak is, akiknek csak nagyon kis terület áll a rendelkezésükre. 

 

A szalmabála technológia egy teljesen újfajta módszer, ami egyre jobban kezd elterjedni a kertészkedők körében. Előnye az, hogyha megfelelően készítjük, akkor sokkal kevesebb munkánk lesz kertünkben, ráadásul bővebb terméssel tudunk majd büszkélkedni a későbbiekben.  Szalmabála ágyásba zöldségeket, virágokat, gyógy-, illetve fűszernövényeket is nevelhetünk, van lehetősé a szalmabálába vagy a szalmabálára ültetni. A szalma készülhet zabból, árpából, igazából bármilyen kalászosból, mellé komposztot és jó minőségű kerti földet kell még használnunk.

hirdetes

 

A szalmabála ágyást mindenkinek merem ajánlani, leginkább azoknak, akiknek nem áll rendelkezésükre talaj, illetve nincs lehetőség arra, hogy a talajt megmunkálják, ugyanis a szalmabála ágyás egyik nagy előnye, hogy ásás nélkül lehet bő termésünk! Ráadásul kevés benne a kártevő, és a gyom is ritkán fordul elő benne. Miután jó hőszigetelő, és a szerves anyag bomlási folyamata hőfelszabadulással jár, kitolja a szezont, mert melegen tartja a növényeket. A következő oldalon elmondom, hogyan készíthetsz szalmabála ágyást!

 

hirdetes
hirdetes

Raklapok felhasználása a kertben

Raklapok felhasználása a kertben

2017-02-14

Szuper ötleteket hoztam most nektek, szerezz be tavaszra pár darab raklapot és díszítsd segítségükkel a legegyszerűbben kertedet! Raklap felhasználása a kertben.

20 év alatt szépen megnőtt a mikulásvirág!

20 év alatt szépen megnőtt a mikulásvirág!

2017-02-22

Hihetetlen, hogy húsz éve él már ez a mikulásvirág, azóta sokat változott, hatalmasra nőtt, nézd meg te is! A cikkből kiderül, hogyan gondozta a férfi!

Termesszünk zöldségeket függőleges kertben! – Remek helytakarékos ötletek!

Termesszünk zöldségeket függőleges kertben! – Remek helytakarékos ötletek!

2017-02-18

Hihetetlenül jó megoldásokat mutatok most nektek, melyek egyrészt olcsóak, másrészt pedig helytakarékosak, termessz zöldségeket könnyedén és eredményesen te is!


2017-02-14 Így szaporíthatsz eredményesen tuját

Tudj meg mindent te is a tuják szaporításáról, a most következő cikkben elmondom nektek, hogyan szaporíthattok tujákat eredményesen! Tuja szaporítása.

2017-02-15 Kavicsokkal is díszíthetjük kertünket!

Apró kis kavicsokkal is díszíthetjük kertünket, a most következő cikkben mutatok nektek pár szuper ötletet, amit biztosan imádni fogtok! Nézd meg mindet te is!

2017-02-16 Hasznos tudnivalók a málna termesztéséhez

Tudj meg mindent te is a málna termesztéséről, szakértőnk elmond minden tudnivalót a málna termesztéséhez. Málna környezeti igényei, málna metszése, minden, ami málna.

2017-02-09 Remek ötletek házi zöldségtermesztéshez

Termesszünk zöldségeket otthon, a most következő cikkben 10 formabontó szuper ötletet mutatok nektek, amik feldobják kerteteket! Nézd meg a zöldségtermesztési ötleteinket!

Egy sziget, amit a macskák uralnak

Hallhattunk már olyan szigetről, ahol túlszaporodtak a nyulak, most pedig egy olyan helyet mutatok be nektek, ahol a macskákról mondható el ugyanez....

A Nyulak szigetének valódi története

  Sokszor hallhattunk már a Nyulak szigetéről, s most nem a Margit-szigetről van szó, melynek korábban szintén ez volt a neve, hanem egy Japán...