Készítsünk mohaágyást

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Május 22. Kedd - Júlia, Rita
hirdetes
 | Szerző: Szélesi Ferenc - Főkertész
címkék: Házi kert

Így készíthetsz te is függő mohaágyás

hirdetes
Mohaágyás készítése

Kertedet temérdek dísszel csinosíthatod ki. Szerezhetsz néhány elegáns szobrot, ültethetsz egy-egy sor virágot a járda két oldalára, beszerezhetsz egy szökőkutat, stb.

Persze nem muszáj mindig ilyen nagyobb projektekbe belekezdeni – néha egy apró kis alkotás is sokat dobhat egy helység (vagy éppen egy kert, esetleg udvar) hangulatán. Ezt a célt szolgálja a következőkben bemutatott mohaágyás is, aminek elkészítése végtelenül egyszerű, a végeredmény mégis nagyon látványos lehet – ez csupán a kreativitásodon múlik!

 

1. Egy régi bicikli-, vagy szekérkerék

hirdetes

Az egész mohaágyás alapját egy bicikli-, vagy egy szekérkerék biztosítja majd. Ehhez bármilyen régi kerékpár egyik kerekét felhasználhatod, és még a küllőket sem kell eltávolítanod belőle! A szekér kereke is ideális megoldás lehet, de ez nagyobb helyet igényel.

 

2. Csirkeháló

A csirkeháló tartja majd a helyén a talajt, és ezzel együtt az összes belé ültetett növényt is. A következő lépés tehát méretre vágni egy nagyobb darab csirkehálót, méghozzá a kerék méretének duplájára, és hagyj 5-10 centi extra hálót a szélek mentén. Fogd a drótvágót, majd vágj bele a hálóba nagyjából a hosszának egynegyedéig, hogy a kerék közepe köré húzhasd. Ez után dugd át a hálót a küllők között úgy, hogy azok előtt és mögött is legyen a hálóból. Miután átdugtad a hálót a küllők között, hajlítsd össze újból a szétvágott széleket.

 

3. Talajtakaró fólia

A fólia szintén a talaj megtartásában segít majd. Vágd a kerék méretre a fóliát, plusz hagyj néhány centi pluszt a szélein. Vágj be az anyagot egészen a feléig, majd húzd a kerék közepe köré. Ez után dugd át a küllők között úgy, hogy közvetlenül a csirkehálóra feküdjön rá. A következő oldalon folytatom! 

 

hirdetes
hirdetes


Sárgarépa termesztése sikeresen!

Sokan nem ismerik ezt az ötletet, pedig a segítségével könnyedén termeszthetünk sárgarépát, ráadásul kevés energia befektetéssel. Próbáljátok...

Most kiszámolhatod, hány éves valójában a kutyusod!

Általánosan elterjedt tévhit, hogy egy kutyaév hét emberi évnek felel meg, most viszont utánajártunk a dolgoknak, és megmutatjuk nektek is, valójában...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.