Készítsünk mohaágyást

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Február 18. - Bernadett
hirdetes
 | Szerző: Szélesi Ferenc - Főkertész
címkék: Házi kert

Így készíthetsz te is függő mohaágyás

hirdetes
Mohaágyás készítése

Kertedet temérdek dísszel csinosíthatod ki. Szerezhetsz néhány elegáns szobrot, ültethetsz egy-egy sor virágot a járda két oldalára, beszerezhetsz egy szökőkutat, stb.

Persze nem muszáj mindig ilyen nagyobb projektekbe belekezdeni – néha egy apró kis alkotás is sokat dobhat egy helység (vagy éppen egy kert, esetleg udvar) hangulatán. Ezt a célt szolgálja a következőkben bemutatott mohaágyás is, aminek elkészítése végtelenül egyszerű, a végeredmény mégis nagyon látványos lehet – ez csupán a kreativitásodon múlik!

 

1. Egy régi bicikli-, vagy szekérkerék

hirdetes

Az egész mohaágyás alapját egy bicikli-, vagy egy szekérkerék biztosítja majd. Ehhez bármilyen régi kerékpár egyik kerekét felhasználhatod, és még a küllőket sem kell eltávolítanod belőle! A szekér kereke is ideális megoldás lehet, de ez nagyobb helyet igényel.

 

2. Csirkeháló

A csirkeháló tartja majd a helyén a talajt, és ezzel együtt az összes belé ültetett növényt is. A következő lépés tehát méretre vágni egy nagyobb darab csirkehálót, méghozzá a kerék méretének duplájára, és hagyj 5-10 centi extra hálót a szélek mentén. Fogd a drótvágót, majd vágj bele a hálóba nagyjából a hosszának egynegyedéig, hogy a kerék közepe köré húzhasd. Ez után dugd át a hálót a küllők között úgy, hogy azok előtt és mögött is legyen a hálóból. Miután átdugtad a hálót a küllők között, hajlítsd össze újból a szétvágott széleket.

 

3. Talajtakaró fólia

A fólia szintén a talaj megtartásában segít majd. Vágd a kerék méretre a fóliát, plusz hagyj néhány centi pluszt a szélein. Vágj be az anyagot egészen a feléig, majd húzd a kerék közepe köré. Ez után dugd át a küllők között úgy, hogy közvetlenül a csirkehálóra feküdjön rá. A következő oldalon folytatom! 

 

hirdetes
hirdetes


Mutatós, egyben filléres ötletek esővíz elvezetéséhez

Mutatós, egyben filléres ötletek esővíz elvezetéséhez

2018-02-03

Az ősz az esőzések, a tél pedig a havazások ideje, mindkét évszak rengeteg csapadékkal jár, az utóbbi években pedig télen a havat is felváltotta az eső. Éppen ezért fel minden kertbarátnak tennie kell azért, hogy a csapadékot elvezesse, mutatok pár remek ötletet, amik segíteni fognak ebben!

Így áll össze egy házi készítésű jakuzzi cédrusból

Így áll össze egy házi készítésű jakuzzi cédrusból

2018-02-07

Kerti jakuzzi készítése saját kezűleg, mostani cikkünkben elmondjuk nektek, hogyan készíthettek saját kezűleg kerti jakuzzit. Nézd meg te is, hogyan készül ez a szuper kerti jakuzzi!

Így alakíthatsz ki kertet WC-d víztartályában

Így alakíthatsz ki kertet WC-d víztartályában

2018-02-12

A WC tartályt is feldobhatjuk egy remek ötlet segítségével, most meg is mutatom nektek, hogyan használjátok ki a WC tartályt! Hozzunk létre kis kertet a WC-ből is!


2018-02-13 Így készíts magadnak négyzetlábas ágyásokat

A négyzetlábas kertészkedés egy emelt ágyás kialakításáról, és azon ágyás kisebb négyzetekre való felosztásáról szól, a magvak és a palánták egy négyzetlábnyi (30 x 30 cm) parcellába kerülnek (egy nagyobb ágyáson belül), amelyekből egymás mellett több is elfér, akár kis helyen is.

2018-02-14 Így készíthetsz te is függő mohaágyás

A mohát is felhasználhatjuk sokféleképpen, mostani cikkünkben megmutatjuk nektek, hogyan hozhattok létre függő mohaágyást! Ez a megoldás nem csak olcsó, hanem nagyon mutatós is, ajánlom mindenkinek!

Bírjuk virágzásra az orchideát fokhagymával!

Én megmondom őszintén, hogy soha nem gondoltam volna arra, hogy fokhagymával kezeljem az orchideámat. Végül kipróbáltam ezt a szokatlan módszert, és...

Változások az erdőgazdálkodás jogszabályaiban

Az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény módosítása elengedhetetlenné tette a törvényben...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.