Mutatok pár remek ötletet magas ágyásra!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Február 28. Kedd - Elemér
hirdetes
címkék: Nemesítés, biotechnológia, Növénytermesztés, Növényvédelem

Hamarosan itt a tavasz – Alakítsunk ki magas ágyást, mutatok pár remek ötletet!

Alakítsunk ki magas ágyást, mutatok pár remek ötletet!

Eljött az magas ágyások kora. Amikor minden egy karnyújtásnyira van. Amikor nem kell teljes talajcsere ahhoz, hogy sikerrel termesszünk. Amikor olyan növényeink is lehetnek, amelyek egyébként nem élnének meg a kertünkben. A most következő cikkből kiderül, miért olyan előnyös a magas ágyás, ezen kívül mutatok nektek öt remek ötletet magas ágyásra hangolva! 

 

Mikor célszerű magas ágyást kialakítani?

Ha különleges növényeket akarunk nevelni, amelyek talajigényét nem tudjuk másképp biztosítani. Ha rossz minőségű a kertünk talaja. Ha kéz- és szemmagassághoz közelebb szeretnénk tudni növényeinket. Ilyenek lehetnek az apró, ám mutatós növények, amelyeknek kicsi, de mutatós virágai vannak, az apró, ám illatos virágú növények. Valójában minden miniatűr növény, amelyben közelebbről szeretnénk gyönyörködni.

hirdetes

 

Az emelt ágyás növeli a teret. Ha több szintet alakítunk ki, kertünk látványos elrendezésű lesz. A megfelelően kialakított fedőkövek, amelyeket az ágyás szegélyére helyezünk, ülőalkalmatosságul is szolgálhatnak. Ezzel nemcsak helyet spórolunk meg, hanem növényeink kéz közelbe kerülhetnek. Az ilyen ágyásokban érdemes különleges tapintású növényeket telepíteni, hogy ne csak a szemünkkel gyönyörködjünk, hanem tapintással is.

 

Ajánlott növények: pemetefű, magyal, sóvirág, ecsetfű, bazsarózsa stb. Az emelt ágyást akár a padról is elérhetjük, leszakítva pihenés közben a legszebb paradicsomot.

 

Magas ágyás esetében nincsenek előírások

 

Nincsenek előírások, már ami a méreteket, alakot illeti. Itt szabadon szárnyalhat a fantázia. Például látványosak a lépcsőzetesen kialakított ágyások, az ívek, hullámvonalak. A szűk tér azonban behatárolja a lehetőségeket. Azt is tudnunk kell, hogy kis helyen az egyszerű formák a legmutatósabbak. A következő oldalon mutatok pár remek tippet! 

 

Forrás: Kertlap.hu

 

hirdetes
hirdetes

Hasznos tudnivalók a málna termesztéséhez

Hasznos tudnivalók a málna termesztéséhez

2017-02-16

Tudj meg mindent te is a málna termesztéséről, szakértőnk elmond minden tudnivalót a málna termesztéséhez. Málna környezeti igényei, málna metszése, minden, ami málna.

20 év alatt szépen megnőtt a mikulásvirág!

20 év alatt szépen megnőtt a mikulásvirág!

2017-02-22

Hihetetlen, hogy húsz éve él már ez a mikulásvirág, azóta sokat változott, hatalmasra nőtt, nézd meg te is! A cikkből kiderül, hogyan gondozta a férfi!

Magyar világrekord született, amire tényleg büszkék lehetünk!

Magyar világrekord született, amire tényleg büszkék lehetünk!

2017-02-01

Nagyon sikeres évet zártunk 2016-ban, kevesen tudják, de egy nagyon szép világrekord is áll Magyarország neve mellett, a most következő cikkből megtudhatod a részleteket te is!


2017-02-02 Hogyan termeszthetünk sikeresen gyógy-, és fűszernövényeket kiskertben

Nem kell ahhoz hatalmas kert, hogy sikeresen termesszünk gyógy-, illetve fűszernövényeket, a most következő cikkben elmondjuk, mit kell tenned, szakértők tippjei!

2017-01-31 Az őszibarack igényei, nevelése házi kertben

A legtöbb kiskertből nem hagyják el az őszibarackot, nem is véletlen ez, ugyanis az őszibarack szépen mutat kertünkben, nem mellékesen pedig hihetetlenül finom!

2017-02-11 Tudd meg, hogyan kell helyesen metszeni a rózsákat

A rózsa metszésénél nagyon sok dologra oda kell figyelnünk, az sem mindegy, hogy mikor végezzük a metszést, és azt sem, hogyan, szakértőnk elmond nektek mindent!

2017-02-18 Termesszünk zöldségeket függőleges kertben! – Remek helytakarékos ötletek!

Hihetetlenül jó megoldásokat mutatok most nektek, melyek egyrészt olcsóak, másrészt pedig helytakarékosak, termessz zöldségeket könnyedén és eredményesen te is!

Egy sziget, amit a macskák uralnak

Hallhattunk már olyan szigetről, ahol túlszaporodtak a nyulak, most pedig egy olyan helyet mutatok be nektek, ahol a macskákról mondható el ugyanez....

A Nyulak szigetének valódi története

  Sokszor hallhattunk már a Nyulak szigetéről, s most nem a Margit-szigetről van szó, melynek korábban szintén ez volt a neve, hanem egy Japán...