Mutatok pár remek ötletet magas ágyásra!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Április 29. Szombat - Péter
hirdetes
címkék: Nemesítés, biotechnológia, Növénytermesztés, Növényvédelem

Hamarosan itt a tavasz – Alakítsunk ki magas ágyást, mutatok pár remek ötletet!

Alakítsunk ki magas ágyást, mutatok pár remek ötletet!

Eljött az magas ágyások kora. Amikor minden egy karnyújtásnyira van. Amikor nem kell teljes talajcsere ahhoz, hogy sikerrel termesszünk. Amikor olyan növényeink is lehetnek, amelyek egyébként nem élnének meg a kertünkben. A most következő cikkből kiderül, miért olyan előnyös a magas ágyás, ezen kívül mutatok nektek öt remek ötletet magas ágyásra hangolva! 

 

Mikor célszerű magas ágyást kialakítani?

Ha különleges növényeket akarunk nevelni, amelyek talajigényét nem tudjuk másképp biztosítani. Ha rossz minőségű a kertünk talaja. Ha kéz- és szemmagassághoz közelebb szeretnénk tudni növényeinket. Ilyenek lehetnek az apró, ám mutatós növények, amelyeknek kicsi, de mutatós virágai vannak, az apró, ám illatos virágú növények. Valójában minden miniatűr növény, amelyben közelebbről szeretnénk gyönyörködni.

hirdetes

 

Az emelt ágyás növeli a teret. Ha több szintet alakítunk ki, kertünk látványos elrendezésű lesz. A megfelelően kialakított fedőkövek, amelyeket az ágyás szegélyére helyezünk, ülőalkalmatosságul is szolgálhatnak. Ezzel nemcsak helyet spórolunk meg, hanem növényeink kéz közelbe kerülhetnek. Az ilyen ágyásokban érdemes különleges tapintású növényeket telepíteni, hogy ne csak a szemünkkel gyönyörködjünk, hanem tapintással is.

 

Ajánlott növények: pemetefű, magyal, sóvirág, ecsetfű, bazsarózsa stb. Az emelt ágyást akár a padról is elérhetjük, leszakítva pihenés közben a legszebb paradicsomot.

 

Magas ágyás esetében nincsenek előírások

 

Nincsenek előírások, már ami a méreteket, alakot illeti. Itt szabadon szárnyalhat a fantázia. Például látványosak a lépcsőzetesen kialakított ágyások, az ívek, hullámvonalak. A szűk tér azonban behatárolja a lehetőségeket. Azt is tudnunk kell, hogy kis helyen az egyszerű formák a legmutatósabbak. A következő oldalon mutatok pár remek tippet! 

 

Forrás: Kertlap.hu

 

hirdetes
hirdetes

Tudj meg mindent a hortenzia gondozásáról, metszéséről!

Tudj meg mindent a hortenzia gondozásáról, metszéséről!

2017-04-08

Ennek a csodának ott a helye a te kertedben is, ugyanis eszméletlenül szép! Az emberek többsége azonban sajnos nem tudja, hogyan kell helyesen gondozni, ez a cikk segíteni fog nektek mindenben!

Öntözzük ezzel az oldattal a paradicsomot, nagyon hálás lesz érte!

Öntözzük ezzel az oldattal a paradicsomot, nagyon hálás lesz érte!

2017-04-13

Hoztam nektek ismét egy nagyon szuper trükköt, tavaly próbáltam ki először, hihetetlen eredményt értem el a segítségével, próbáljátok ki idén mindenképp, nem fogjátok megbánni!

A tavaszi kert legszebb növénye, az aranyeső

A tavaszi kert legszebb növénye, az aranyeső

2017-04-08

A most következő cikkben bemutatom nektek a tavaszi kert egyik legcsodálatosabb növényét, ami nem más, mint az aranyeső, ismerkedjetek meg vele közelebbről ti is!


2017-03-23 Így termeszthetsz étkezési paprikát sikeresen!

Szakértőnk segít nektek abban, hogy idén rekord mennyiségű paprikát termeszthessetek, olvassátok el remek tanácsait, és próbáljátok ki a módszereit, megéri!

2017-02-11 Tudd meg, hogyan kell helyesen metszeni a rózsákat

A rózsa metszésénél nagyon sok dologra oda kell figyelnünk, az sem mindegy, hogy mikor végezzük a metszést, és azt sem, hogyan, szakértőnk elmond nektek mindent!

2017-02-16 Hasznos tudnivalók a málna termesztéséhez

Tudj meg mindent te is a málna termesztéséről, szakértőnk elmond minden tudnivalót a málna termesztéséhez. Málna környezeti igényei, málna metszése, minden, ami málna.

2017-04-27 Clematisz, ami akár a ház falát is díszítheti!

Kevesen ismerik ezt a csodálatosan szép növényt, pedig hihetetlenül szép dísze lehet kertünknek, akár még a ház falára is felfuttathatjuk! Clematisz gondozása

Így készül a moha graffiti. Próbáld ki te is!

A környezetbarát gondolkodásmód egyre nagyobb divatnak örvendhet, és ez az élet olyan területein is megjelenik már, mint például a művészet.

Clematisz, ami akár a ház falát is díszítheti!

Kevesen ismerik ezt a csodálatosan szép növényt, pedig hihetetlenül szép dísze lehet kertünknek, akár még a ház falára is felfuttathatjuk! A most...