Madárházak építése

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Február 23. Péntek - Alfréd
hirdetes
 | Szerző: Sz. F.
címkék: Állat, Állatok

Madárházak télre – így biztosíts védelmet szárnyas vendégeidnek a hideg évszakban

hirdetes
Építsünk madárházat

A tél fagyos időjárásának rengeteg madár válik áldozatává minden egyes évben, de megfelelő védelem biztosításával segíthetsz repülő vendégeidnek, hogy még a legzordabb időszakokat is épségben átvészelhessék.

Mit hoz a tél?

Habár a madaraknak is megvannak a saját módszereik arra, hogy melegen tartsák magukat, a jeges szél, a hóesés és a kegyetlen mínuszok ellen még ők sem képesek tökéletesen védekezni, így télen sajnos számos madár pusztul el az időjárás miatt. A helyzetet súlyosbítja továbbá, hogy a lombhullató fák levelei sem biztosíthatnak számukra védelmet az időjárás viszontagságai és a ragadozók elől.

hirdetes

 

Ha szeretnél segíteni a madaraknak, hogy épségben átvészeljék a legkeményebb téli hónapokat, akkor néhány madárházra, vagy hasonló jellegű búvóhelyre lesz szükséged kertedben és/vagy udvarodban.

 

Milyen madárházak és hasonló menedékek léteznek?

Menedéket többféleképpen is biztosíthatsz a madarak számára az udvaron vagy a kertben. Íme néhány a leggyakoribb opciók közül!

 

Örökzöld kertek

Már azzal is sokat segíthetsz a madaraknak télen, ha kertedet olyan fákkal és bokrokkal népesíted be, amelyek még télen sem dobják le lombjukat, természetes védelmet biztosítva ezzel az időjárás és a ragadozók elől is. Ezek a növények gyakran magokkal és termésekkel is ellátják a madarakat, amik így némi táplálékhoz is juthatnak kertedben. Érdemes örökzöld fákat, bokrokat és talajtakarókat beszerezni, hogy a madarak a számukra ideális, kényelmes szinten pihenhessenek a tél során. A következő oldalon folytatom! 

 

hirdetes
hirdetes


Rekorder vadakat nevel Debrecen környéke

Rekorder vadakat nevel Debrecen környéke

2018-02-14

A Debrecentől keletre lévő erdősségek nagyvadállománya igen gazdag, kevesen tudják, de világrekorder vadakat nevel ez a környék! A kirándulók őzekkel, vaddisznókkal is találkozhatnak túráik során, a vadállomány száma pedig folyamatosan növekszik!

Versengenek a magyar bárányokért

Versengenek a magyar bárányokért

2018-02-14

Eddig szinte csak Olaszországba szállíttottunk magyar bárányhúst, a mostani időszakban viszont már Japánba is! Megállapítható, hogy a világ számos pontján szeretik a magyar bárányhúst!

A nagyvilág legfurcsább állatai

A nagyvilág legfurcsább állatai

2018-02-19

Ismerkedjünk meg a nagyvilág legfurcsább állataival, mostani cikkünkben olyan furcsa állatokat mutatunk be nektek, amiket nem láthatunk minden nap, sok közülük Magyarországon nem is látható!


2018-02-20 Rettegett tavaszi kutyabajok

Gondolkozzunk felelőséggel kedvencünk érdekében. Közeleg a tavasz és vele együtt a komoly veszélyek is a kutyák körében. Olvad a hó, és előbújnak azok a paraziták, mely komoly kutyabetegségeket terjesztenek. Szeretnénk felhívni a figyelmet melyek a legveszélyesebb kutyabetegségek, azok tünetei és mit tehetünk, hogy megóvjuk a kutyák egészségét.

2018-02-20 Ezért érdemes csirkéket tartani

A csirketartásnak számtalan előnye van, mostani cikkünk azért íródott, hogy mindenki megtudja, miért érdemes csirkéket tartani! Mindent megtudhatsz a csirketartásról, a csirketartás előnyeiről!

Így termeszthetsz nárciszt vízben

A latin nevén Narcissus papyraceusként ismert „papírfehér” nárcisz faj gyönyörű fehér, sárga, vagy narancs színekkel gazdagíthatja...

Ezért érdemes esszencia olajokat használni a rovarok ellen

Nem mondjuk, hogy a világ jobb hely lenne a rovarok nélkül, hiszen nagyon fontos szerepet töltenek be a természet egyensúlyának fenntartásában, de...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.