Értesülj a legújabb cikkekről,
iratkozz fel a hírlevelünkre:


Cikkajánló

Kövess minket Facebookon is

X
-->

Madárházak építése

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. November 25. Szombat - Katalin
hirdetes
 | Szerző: Sz. F.
címkék: Állat, Állatok

Madárházak télre – így biztosíts védelmet szárnyas vendégeidnek a hideg évszakban

hirdetes
Építsünk madárházat

A tél fagyos időjárásának rengeteg madár válik áldozatává minden egyes évben, de megfelelő védelem biztosításával segíthetsz repülő vendégeidnek, hogy még a legzordabb időszakokat is épségben átvészelhessék.

Mit hoz a tél?

Habár a madaraknak is megvannak a saját módszereik arra, hogy melegen tartsák magukat, a jeges szél, a hóesés és a kegyetlen mínuszok ellen még ők sem képesek tökéletesen védekezni, így télen sajnos számos madár pusztul el az időjárás miatt. A helyzetet súlyosbítja továbbá, hogy a lombhullató fák levelei sem biztosíthatnak számukra védelmet az időjárás viszontagságai és a ragadozók elől.

hirdetes

 

Ha szeretnél segíteni a madaraknak, hogy épségben átvészeljék a legkeményebb téli hónapokat, akkor néhány madárházra, vagy hasonló jellegű búvóhelyre lesz szükséged kertedben és/vagy udvarodban.

 

Milyen madárházak és hasonló menedékek léteznek?

Menedéket többféleképpen is biztosíthatsz a madarak számára az udvaron vagy a kertben. Íme néhány a leggyakoribb opciók közül!

 

Örökzöld kertek

Már azzal is sokat segíthetsz a madaraknak télen, ha kertedet olyan fákkal és bokrokkal népesíted be, amelyek még télen sem dobják le lombjukat, természetes védelmet biztosítva ezzel az időjárás és a ragadozók elől is. Ezek a növények gyakran magokkal és termésekkel is ellátják a madarakat, amik így némi táplálékhoz is juthatnak kertedben. Érdemes örökzöld fákat, bokrokat és talajtakarókat beszerezni, hogy a madarak a számukra ideális, kényelmes szinten pihenhessenek a tél során. A következő oldalon folytatom! 

 

hirdetes

hirdetes

Így készíts mikro melegházat műanyag palackból

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy pompás kertje legyen. Akár anyagi okokból, akár a hely hiánya miatt sajnos nagyon sokak kényszerülnek mellőzni...

A cikász pálma igényei, gondozása

Egyre inkább kezd elterjedni Magyarországon az úgynevezett cikász pálma, éppen ezért gyűjtöttem össze nektek ezeket az információkat, elmondom,...