Kukorica és Búza Konferencia – Debrecen

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Január 24. Kedd - Timót


Hirdetés

Kukorica és Búza Konferencia – Debrecen

2017 Január 18.

Hirdetés

Miért termelnek nyugaton másfélszer annyi kukoricát vagy búzát hektáronként, mint itthon? Hogyan lehet elérni azt a hatékonyságot? A konferencián megismerheti a két szántóföldi növénnyel kapcsolatos legújabb termesztés-technológiai tudnivalókat, a talajelőkészítéstől a betakarításig a precíziós gazdálkodás szemszögéből is. A szakmai nap szervezője a Magro.hu.


Kukorica és Búza Konferencia – Debrecen

 

Program:

 • 8.30 -9:00 Regisztráció  
 • 9:00-9.10  Köszöntő, megnyitó 
 • 9:10-9:30 A búza- és a kukoricatermesztés színvonala Magyarországon – Dr. Molnár Zsuzsa (osztályvezető-helyettes, tudományos főmunkatárs, Agrárgazdasági Kutató Intézet)
 • 9:30-9.50 Egyedi megoldások és újdonságok a kukorica termesztésben – Bukovinszki Károly (értékesítési és szakmai szaktanácsadó, RAGT Vetőmag Kft.)
 • 9.50-10:10 Bőtermő francia genetikájú búzafajták az Axereal kínálatában – Somogyi Bálint (agrárszakértő, Axereal Hungary Kft.) 
 • 10.10-10:30 Stresszmenedzsment aminosav alapú biostimulátorokkal – Túróczki Emese (termékmendzser, Pro-Feed Kft.)
 • 10:30-10.50 Komplex mikrobiológiai technológia a növénytermesztésben – Daoda Zoltán (szakmai igazgató, Agro.bio Hungary Kft.)
 • 10:50-11:10 Kávészünet
 • 11:10-11.30 A tápanyag-utánpótlás ,,rejtett” tartalékai számszerűsítve, avagy hogyan termeljünk rekordmennyiségű búzát és kukoricát? – Sugár Erika (sales manager, Borealis L.A.T Hungary Kft.) 
 • 11:30-11:50 Korszerű megoldások a termesztés hatékonyságának növelése érdekében – Zavileiski Vitali (ügyvezető, N-Revival Kft.) 
 • 11:50-12:10 Az FMC/Cheminova megoldásai búzában és kukoricában A-Z-ig – Tóth Balázs (területi szakmérnök, FMC-Agro Hungary Kft.)
 • 12.10-12.30 Jelenünk és jövőnk a globális mezőgazdasági versenyben – Hollósi Dávid (Agrár Kompetencia Központ vezető, Erste Bank Hungary Zrt.) 
 • 12.30-12.50 Terményárak és változása, értékesítések optimális időzítése – Németh István (ügyvezető, Magro.hu mezőgazdasági piactér) 
 • 12:50-13:20 Ebédszünet és kapcsolatépítés 
 • 13:20-13:40 Versenyképes precíziós kukoricatermesztés – (Prof. Dr. Nagy János, Debreceni Egyetem)
 • 13.40-14.00 Műholdfelvételen alapuló állományfelmérés és precíziós nitrogén-kijuttatás – Somogyi Bálint (agrárszakértő, Axereal Hungary Kft.)
 • 14:00-14:20 Kukoricaöntözés víz energiatakarékos megoldással, csepegtető öntözéssel – Nagy Tamás (menedzser, Metra Kft.)
 • 14.20-14.40 A terménytárolás lehetőségei a Frisomat acélcsarnokainak felhasználásával – Raport László (ügyvezető igazgató, Frisomat Kft.)
 • 14:40-15:00 Kávészünet
 • 15:00-15:20 Döntéstámogatás a szántóföldi növénytermesztésben – Farkas Róbert (agrárszakértő, Agrodat Projekt)
 • 15:20-15:40 A szemléletváltás hatása a gazdálkodásra – Bagdi Róbert (növénytermesztő-mérnök, fiatal gazda, Bagdi Birtok Kft.)
 • 15:40-16:00 A precíziós szárítás, a terményszárítók precíziós beüzemelése, objektív adatok a szárító kiválasztásához – Speiser Ferenc (ügyvezető, Videokontroll)
 • 16:00-16:15 Lezárás – Magro nyereménysorsolás, közel egy millió forint értékű nyeremények átadása, fotózkodás 
 • 16.15 Kötetlen beszélgetés az előadókkal és a gazdákkal

*A programváltozás jogát a szervező fenntartja magának

 

Forrás

 

Hirdetés

Ossza meg!

Vissza: Eseménynaptár
címkék:
Így gyökereztethetsz tulipánokat egy vázában, egész évben!

Így gyökereztethetsz tulipánokat egy vázában, egész évben!

Adj egy nőnek minden nap virágot és vidáman fog mosolyogni, adj neki tulipánt és a nő hölggyé válik! A most következő cikkben mutatok egy trükköt, hogyan lehet rávenni a tulipánokat, hogy vízben gyökerezzenek! Ezzel a módszerrel az év bármely időszakában gyönyörködhetsz a tulipánokban!

Te várod már, hogy tavasz legyen?

Házilag készíthető növekedésserkentő oldat

Filléres növekedésserkentő a növények számára

Sokkal olcsóbb és még hatásosabb is, mint a boltban kapható, nálam bevált, ezért ajánlom mindenkinek! Megmutatom, hogyan készíthetsz házilag növekedésserkentő oldatot a növényeid számára! 

Ilyen csodálatos a balatoni tél

Szenzációs videó készült a Balatonnál!

Csodálatos drónvideó készült ismét a Balatonon, most a tőkés récék játsszák a főszerepet, bizonyítva azt, hogy a balatoni élővilág ebben a hidegben is szemkápráztatóan gyönyörű! 

Tökéletesen pótolja ez a gyümölcs a húst

Ez a gyümölcs tökéletesen helyettesíti a húst!

Ez a gyümölcs lesz 2017 legkedveltebb gyümölcse, mivel telis tele van értékes anyagokkal, ezáltal a húst is könnyedén fogja helyettesíteni! Ismerkedjetek meg vele ti is közelebbről! 

Hírlevél feliratkozás

Érdeklik az állattartással, kertészkedéssel, gazdasággal kapcsolatos dolgok? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőkézből értesülhessen róluk:

A gyógyító anyósnyelv

A gyógyító anyósnyelv

Az anyósnyelv szép növény és könnyen gondozható, mert nem igényel túl sok törődést. A növény Afrikából ered, ahol már évszázadok óta használják különféle betegségek gyógyítására is. Ismerkedj meg gyógyhatásaival te is! 

50 éve kihalt élőlényt találtak a Balatonnál

50 éve kihalt élőlényt találtak a Balatonnál

Ez a különleges élőlény több mint ötven éve tűnt el a Balaton vizéből, most újra felbukkant a magyar tengeren. Képek és leírás a cikkben!

Az összes Star Wars hangot képes utánozni ez a madár!

Az összes Star Wars hangot képes utánozni ez a madár!

Egy madár, aki valóban képes minden fellelhető hangot utánozni a Star Wars című filmből, nekem elállt a lélegzetem, ajánlom mindenkinek, aki szereti a filmet!

Kedves Márta! Szakirodalom alapján össze tudok állítani tejelő abrakkeveréket. Véleményem szerint a szója és kukoricán...

Az állatok is bakiznak

Állati bakik, nagyon viccesek!

Az állatok is olyanok, mint amilyenek az emberek, képesek bakizni ők is, nem is akárhogyan! A most következő képek is ezt bizonyítják, elhoztam nektek a legviccesebb állati bakikat! Én nagyon jókat nevettem!

Használd az élesztőt a növények ápolására

Használd az élesztőt ahhoz, hogy szebbek legyenek a növényeid – Filléres megoldás!

Kevesen tudják, de az élesztőt is használhatjuk arra, hogy a növényeink sokkal szebbek legyenek! A most következő cikkben elmondom nektek, hogyan alkalmazhatjátok ezt a filléres dolgot, érdemes kipróbálnotok! 

Dél-Balatoni Agro Kft.

Cím: 8171, Balatonvilágos Alsótekeres
Telefon: +36-88-480-917

Csodálatos a gödöllői kastély télen

Csodálatosan néz ki a gödöllői kastély hóesésben!

Mindenkinek ajánlom, hogy legalább egyszer látogasson el a Budapesttől mindössze 30 kilométerre fekvő Gödöllőre, meseszép kis városka, a Grassalkovich kastély pedig az ország egyik legcsodálatosabb kastélya! 

Ne öntsd ki azt a vizet, amiben a tészta főtt – Használd inkább a növényekhez!

Használd fel a tészta főzéséhez használt vizet!

Nem kell kiöntened soha többé azt a vizet, amiben a tészta főtt, ugyanis számtalan módon fel lehet használni azt. A most következő cikkben meg is mutatom a legjobb megoldásokat!