Királyi kertek, amiket látnotok kell!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Május 22. Kedd - Júlia, Rita
hirdetes
 | Szerző: Szélesi Ferenc - Főkertész
címkék: kert

A világ legszebb királyi kertjei

hirdetes
Meseszép királyi kertek a világ minden pontjáról

A régi, nemesi családokról szóló filmekben gyakran tűnnek fel gyönyörűen karbantartott, mesebeli kertek, amikben az ember órákig sétálgathatna, még mindig találna bennük újdonságokat. Az ilyen jeleneteket gyakran valóid kertekben forgatják, mert bizony a valóságban is létezik számos efféle kertépítészeti csoda. A következőkben felsoroljuk a világ legszebb királyi kertjeit, amikben egy igazi álom lehet andalogni!

Herrenhauseni palota, Németország

A Herrenhauseni Palotához tartozó kertek valóban uralkodókhoz méltóak, azonban sokkal többet rejtenek, mint amennyi első ránézésre látszik bennük. A kertben több üvegház is helyet kapott, amelyben egzotikus növényeket őriznek falaik között, a kert 300 éves ösvényét pedig gyönyörű hársfák szegélyezik.

 

Frederiksborg kastély, Dánia

hirdetes

Az első Frederiksborg kastély megépítése IV. Keresztély dán király nevéhez fűződik. Habár az épület az 1800-as években leégett, J. C. Jacobsen jóvoltából újjáépítették, és ma már az ország Nemzettörténeti Múzeuma is itt működik. A főszerep azonban egyértelműen a lélegzetelállító kertté, amelyet pontosan az 1725-ös tervek alapján építettek újjá.

 

Hampton Court-palota, Egyesült Királyság

A Hampton Court-palota kertjeit ragyogó virágok és számos szobor tarkítják. Ha mindez nem lenne elég, ez a királyi kert történetesen a világ legrégebbi sövénylabirintusának otthona is egyben.

 

La Granja de San Ildefonso, Spanyolország

A többszínű márványból épült lépcsők közötti összesen 11 szökőkútból zúdul a víz a palota felé, ami már önmagában lenyűgözővé teszi az egyébként is figyelemre méltó kertet.

 

Tokiói császári palota, Japán

A több mint 30 különböző fafajtát felsorakoztató kert gondozói jellegzetes japán metszési módszerekkel érik el, hogy mindegyik példány különleges látványt nyújtson.

 

Chantilly, Franciaország

A francia kertnek tervezett területből az idők során egy angol-kínai és angol-romantikus stílusokat ötvöző alkotás lett. A képen az Île d’Amour és az azon található az Eros szobrát őrző pavilon láthatók. A következő oldalon folytatom! 

 

hirdetes
hirdetes


Sárgarépa termesztése sikeresen!

Sokan nem ismerik ezt az ötletet, pedig a segítségével könnyedén termeszthetünk sárgarépát, ráadásul kevés energia befektetéssel. Próbáljátok...

Most kiszámolhatod, hány éves valójában a kutyusod!

Általánosan elterjedt tévhit, hogy egy kutyaév hét emberi évnek felel meg, most viszont utánajártunk a dolgoknak, és megmutatjuk nektek is, valójában...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.