Minden, amit a gyógynövénytermesztésről tudni kell

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Június 27. Kedd - László
hirdetes

Gyógynövénytermesztés

hirdetes

Érdekességekkel, hasznos tanácsokkal és naponta frissülő hírekkel várjuk olvasóinkat a gyógynövénytermesztésről.

2011.07.21.

Nem végzetes a kedd esti esővel és széllel érkezett jég.

A villányi szőlő ötödét elvitte a vihar

Évek óta nem tapasztalt károkat okozott a jégeső kedden a villányi hegyközség és Nagyharsány területén, ahol a szőlőtermelők emiatt átlagosan 15-20 százalékos terméskiesésre számíthatnak. Spiegel Zsolt, a villányi hegyközség hegybírája szerdán az MTI-nek elmondta: a felmérés még tart, de az már most...

2011.06.07.

Elmolight Bt. - új dimenzió az agrárgazdaságban

Magyar találmány enyhítheti a műtrágya függőséget

Budapest, 2011. június 7., kedd (MTI) - Innovációs díjat nyert az új magyar technológia, amely nemcsak a szennyvíziszap elhelyezési problémákat oldja meg, hanem hasznos, biológiailag hatásos termésfokozó készítménnyel váltja ki a műtrágyákat - tájékoztatta az Elmolight Bt. kedden az MTI-t.

2010.03.22.

Mire jó a levendula?

Lila és fantasztikus

Aligha akad még egy olyan gyógynövényünk, amelyet oly sokoldalúan lehet alkalmazni, mint a lila színű levendulát. A kellemes és nyugtató illatú virágot már a középkori francia parfümkészítők is előszeretettel használták, csodaszerként tekintettek rá.

2010.03.02.

Antibiotikum a zöldségestől

A nyakló nélkül szedett antibiotikumok károsak lehetnek. Ugyanakkor természetes antibiotikumra lelhetünk a zöldségek és a gyógynövények közt is. Mihez folyamodjunk, hogy elkerüljük a fölösleges gyógyszerkúrát?

2010.02.10.

Gyógynövény termesztés - értékes gyógynövények.

Hungaricum terem réten, mezőn

Vidéken akár ötvenezer embernek is adhatna munkát a gyógynövény- ágazat, értékesítési gondoktól pedig nem kellene tartani. Erről is hallhattunk a Gyógynövény- kutató Intézet közelmúltban rendezett tanácskozásán. Az Európai Unió és Kína közös programot hirdetett a gyógynövénykincs és új gyógyszer- molekulák feltárására.

2007.06.26.

Aloe Vera

Csodálatos Aloe Vera

Az aloénak több mint 240 fajtája ismert. Ezek közül az Aloe barbadensis miller nevű fajta tartalmazza a legtöbb, emberi felhasználás szempontjából hasznos anyagot, ezért általában belőle készülnek a kereskedelmi forgalomban kapható aloe-termékek. Az aloe a liliomfélék családjába tartozik, de külseje alapján...

2007.01.21.

Az EUREPGAP tanfolyam  -  a Jó Mezőgazdasági Gyakorlat, Az EUREPGAP rendszer kialakítása

EUREP GAP tanfolyam indul!

Az EUREPGAP rendszer pénzt hoz a mezőgazdasági termeléssel foglalkozó vállalkozások számára. Miért? MI is az az EUREPGAP? Miért jó, ha van EUREPGAP tanúsítvány a fiókunkban? Hogyan szerezhetjük meg azt?

2006.06.03.

A kisajátítás jogi szabályozása (1./3. rész)

Az utóbbi években az autópálya építésektől kezdve különböző közművekhez kapcsolódó létesítmények elhelyezésén át a településrendezési célok megvalósításáig több tízezer embert érintettek - és az eltervezett beruházások következtében - még fognak érinteni a kisajátítással kapcsolatos eljárások. ...


hirdetes

címkék: