Fűzfakerítés építése lépésről lépésre

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Május 22. Kedd - Júlia, Rita
hirdetes
 | Szerző: Szélesi Ferenc - Főkertész
címkék: Házi kert

Építsünk élő fűzfakerítést fillérekből!

hirdetes
Építsünk mutatós kerítést élő növényekből

Nagyon szuper és olcsó megoldást mutatok most be nektek, szerintem mindenkinek érdemes kipróbálnia! Sokkal szebb, mint a boltban kapható drótkerítés, ráadásul teljesen egyedi lesz, mindenki a te kerítésedet fogja csodálni! 

Tekintsétek meg galériákban a világ legszebb fűzfából készült élő kerítéseket, egész pontosan 15 képet találhatsz ebben a gyűjteményben: 

 

A fűzeknek (latinul Salix) több mint 400 fa és bokorformájú, lombhullató fajtája ismert. A fűzekkel az északi félgömb legtöbb hűvös és mérsékelt vidékén találkozhatunk, ahol a talaj kellően nyirkos. Szinte minden fűzfajta könnyedén gyökereztethető dugványokból, ami kiváló élő alapanyaggá teszi őket egy zöld sövény elkészítéséhez.

hirdetes

 

Miért éppen fűzfasövény? 

                                                              

A fűzeket gyakran használják patakpartok és lejtők stabilizálására, továbbá a talajerózió megfékezésére. A fűzeket általában patakok mentén ültetik el, hogy gyökereikkel megvédjék a talaj egységét a víz által okozott eróziótól. Gyökereik gyakran valójában sokkal vastagabbak, mint a törzs, ami kinő belőlük.

 

                                                                    

Mi kell egy fűzsövényhez? 

 

Valójában nincs más dolgod, mint szúrni egy lyukat a talajba, például egy fém léccel, majd belehelyezni a fűzdugványt. A gyomokra nagyon fontos odafigyelni, és érdemes a fűzeket egy gyomgátra ültetni, ami átengedi a vizet a talajba, de nem hagy helyet a gyomoknak, hogy kifejlődjenek és elszívják a tápanyagokat a fiatal fűzpalántáktól. A fiatal dugványok könnyebben megerősödnek és növekednek, ha nem kell a gyomokkal versengniük az erőforrásokért. A fűzek kevesebb vízzel is képesek beérni, ráadásul gyengébb minőségű talajban is eléldegélnek. Fontos megjegyezni, hogy agresszív gyökérzetük miatt nem ajánlott épületek, vízelvezetők vagy emésztőgödrök közelébe ültetni őket. A következő oldalon folytatom! 

 

hirdetes
hirdetes


Sárgarépa termesztése sikeresen!

Sokan nem ismerik ezt az ötletet, pedig a segítségével könnyedén termeszthetünk sárgarépát, ráadásul kevés energia befektetéssel. Próbáljátok...

Most kiszámolhatod, hány éves valójában a kutyusod!

Általánosan elterjedt tévhit, hogy egy kutyaév hét emberi évnek felel meg, most viszont utánajártunk a dolgoknak, és megmutatjuk nektek is, valójában...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.