Minden a fokföldi ibolyáról

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Május 28. - Emil, Csanád
hirdetes
címkék: virág

A fokföldi ibolya gondozása

hirdetes
Minden a fokföldi ibolyáról

A fokföldi ibolya sem nem ibolya, sem nem fokföldi. Másik neve, az afrikai ibolya, már közelebb van a valósághoz. Optimális körülmények között akár egész évben is virágzik. , és télen is, az Ünnepek alatt is gyönyörködhetünk ragyogó virágaiban.

 

A fokföldi ibolya rendszertana

 

A csuporkafélék (Gesneriaceae) családját több mint 150 nemzetség és 3.500 faj alkotja. A legtöbb faj lágyszárú évelő. A legtöbb növény a trópusokról vagy a szubtrópusokról származik. A családba tartozó növények megjelenése rendkívül változatos. Sok kertészeti dísznövény tartozik ide. Legismertebb faja talán a fokföldi ibolya. További dísznövények a gloxínia, vagy a változatos levélzetű fokföldi kankalin, amelynek virágzata fokföldi ibolyáéhoz, levélzete pedig a kankalinéhoz hasonlatos.

hirdetes

 

A rendkívül forma gazdag, a fehértől a sötétliláig változatos virágszínű afrikai ibolya vagy fokföldi ibolya (Saintpaulia) nemzetségbe 21 faj, hat változat, valamint két természetes hibrid tartozik, mindegyikük Nyugat-Afrikában él. A következő oldalon elmondom, hogy érdemes gondozni a fokföldi ibolyát! 

 

Forrás: Kertlap.hu

 

hirdetes
hirdetes

Isteni finom ropogós uborka, ami 3 óra alatt elkészíthető

Ezt az uborkakülönlegességet mindenkinek csak ajánlani tudom, isteni finom, és mindössze három óra alatt elkészíthető, biztos vagyok benne, hogy...

Mit ültessünk egy allergiabiztos kertbe?

Téged is gyötör a szénanátha? Ha szeretnél tüsszögés nélkül végigsétálni kerteden, akkor ez a lista most neked szól!