A nagy felvágott tesz

A nagy felvágott teszt - csak egy kiváló akadt

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

12-féle párizsit, 3 olasz, 4 Zala és 3 nyári turista felvágottat, összesen tehát 22 előre csomagolt, szeletelt terméket tesztelt a Kosár magazin. Az eredmények pedig igencsak felemásak: a többség jó vagy közepes, emellett csupán egy kiváló (nyári turista) és egy szinte ehetetlen, még megfelelő minősítésű (Zala) felvágott akadt a bírálók tányérján.

A Kosár magazin tesztelő csapata a Magyar Élelmiszerkönyv iránymutatásait vette figyelembe a 22 felvágott vizsgálata során.

A Kosár magazin tesztelő csapata a Magyar Élelmiszerkönyv iránymutatásait vette figyelembe a 22 felvágott vizsgálata során. A teszteléshez laboratórium vizsgálat is társult.

Lapozz tovább, ha érdekel, hogy mi lett az eredmény!

A Kosár magazin tesztelő csapata a Magyar Élelmiszerkönyv iránymutatásait vette figyelembe a 22 felvágott vizsgálata során.

A parizerek közül a PICK Szeged egyik terméke bizonyult a legjobbnak: 17,3-as pontszámmal jó minősítést ért el, csak két tizeddel elmaradva a kiváló osztályzattól. A színnel és az alakkal teljesen elégedettek voltak a pontozó bírák, az állományból csak azért vesztett a termék, mert néhol kissé hézagos volt a vágásfelülete, ráadásul száz grammját mindössze százharminchárom forintért adják. Szomorú eredmény, hogy ebben a kategóriában az utolsó helyen egy gyerekeknek szánt párizsi végzett, közepes minősítéssel.

A Kosár magazin tesztelő csapata a Magyar Élelmiszerkönyv iránymutatásait vette figyelembe a 22 felvágott vizsgálata során.

A szeletelt Zala felvágottak között találtak a tesztelők egy igen gyenge terméket: nagy, egybefüggő, szinte vághatatlan, zsíros szalonnadarabokkal volt tele, így még éppen megfelelő minősítést kapott. Az olasz felvágottak között két-két „versenyző” jó, illetve közepes minősítést szerzett. Itt a túl sós és nem túl fűszeres íz rontott több termék minőségén. A nyári turistáknál leltek a tesztelők az egyetlen kiváló termékre: a 18 pontot gyűjtő Zimbo (főtt, hagyományosan füstölt, szárított) felvágottjára. Hozzá kell tenni azonban, hogy e termék ára is magasnak mondható.

A Kosár magazin tesztelő csapata a Magyar Élelmiszerkönyv iránymutatásait vette figyelembe a 22 felvágott vizsgálata során.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriumának segítségével a felvágottak sótartalmát is megvizsgáltuk: valamennyi minta sótartalma a Magyar Élelmiszerkönyv által előírtnál (legfeljebb 2,5 százalék, Nyári turista esetén 3,5 százalék) kevesebb volt, ennek ellenére az érzékszervi vizsgálatok során a bírálók több mintát is nagyon sósnak találtak. Az előírás nagyon tág határt szab a sótartalomnak, vagyis laza. A sós ízhez az ízfokozók is hozzájárulnak, tekintettel arra, hogy a sós ízért felelős nátriumot tartalmaznak; ízfokozó pedig minden termékben volt.

Forrás: Eu-info

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

zsombor (Sisymbrium)

a —>keresztesvirágúak családjának egyik nemzetsége, fajai az utak mentén, parlagokon,... Tovább

előesés

egyes szervek (végbél, méh, hüvely stb.) külvilágra kerülése a természetes testnyílásokon... Tovább

Tovább a lexikonra