Máris jelentős a káosz a fővárosban

Megérkezett a havazás – dugók a fővárosban

Szélesi Ferenc - Főkertész
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az embereknek minden évben újdonság a havazás, legalábbis ez derül ki minden egyes évben. A fővárosban nem esett jelentős mennyiségű hó, mégis megbénult a forgalom, a vonatok késnek, autók akadtak el. Nem is tudom, mi lenne akkor, hogyha lehullana 15-20 centiméter hó. 

Megbénult a közlekedés a havazás miatt

Minden évben meglepi a fővárost a havazás, lehet az 3 centiméter, vagy akár 20 centiméter. Egészen hihetetlen az emberek számára, hogy télen esik….Rengetegen indultak útnak nyári gumikkal hétfő reggel, de olyan gépjármű is akadt, amelyik feladta a szolgálat a nagy hideg miatt.

Azon már szinte senki sem lepődik meg, hogy a frissen hullott HÁROM centiméter teljesen megbénította a vasúti közlekedést. Általában természetesen a váltók hibásodnak meg, mivel a vasúti társaság emberi sem számítottak télen havazásra, meglepte őket ez az időjárás, nem tudtak felkészülni, teljesen megértem őket, hiszen ilyenkor általában 30 fok szokott lenni. Na de ne hőbörgök, próbálom leírni azokat a tényeket, amik megtörténtek a fővárosban és szeretnék felkészíteni mindenkit a mostani körülményekre illetve fokozottan felhívom a figyelmét mindenkinek, hogy igen, tél van, és ilyenkor esni szokott a , ha tetszik, ha nem, éppen ezért fel kell készülni!

Megosztom a saját történetem!

Vasárnap este már tudtam, hogy hétfőn jön egy kis hó, örültem neki, mert tél van, legyen már egy kis fehérség ilyenkor, hiányoltam karácsonykor is. A lényeg, hogy azt is tudtam, hogy Pestre kell mennem hétfőn, egyébként gödöllői vagyok, szóval nem nagy a távolság, aki nem tudná, nagyjából 40 kilométer. Kocsim nincs, de nem is szeretem, mert elkényelmesít, ha jó idő van, akkor inkább biciklivel járok mindenhova, bevallom, hogy most is gondolkoztam rajta és mint utóbb kiderült, jobban jártam volna. 10 órakor kellett volna Pestem lennem, az Aréna plázában, ez ugye a Keletinél található.

Mehettem volna HÉV-vel is, de akkor átszállás, többet kellett volna fizetnem, a busszal szintén, maradtam a vonat mellett. Reggel 7-kor felkeltem, kinéztem az ablakon, láttam, hogy van egy kis hó, mondom ok, ez még nem lesz gond. A biztonság kedvéért már 8 órakor a vasútállomáson voltam, volt 2 órám, hogy odaérjek, nem sikerült, fél óra késéssel, fél 11-kor érkeztem meg az Keletibe, természetesen a találkozómat lemondták, irány haza. Gödöllőre 2 óra körül értem, nagyon boldogan…

Mik történtek még a fővárosban és az országban? A következő oldalon elmondom! 

Megbénult a közlekedés a havazás miatt

A Keleti pályaudvaron váltóhiba miatt késtek a vonatok, de a Nyugati pályaudvaron sem volt felhőtlen a hangulat, itt váltóállítási problémákkal küzdöttek. A monori és a sülysápi elővárosi vonatok szintén nem jártak, a Budapest-Cegléd-Szolnok, a Budapest-Újszász-Szolnok és a Budapest-Hatvan vonalon legalább 40-80 percet késtek a vonatok, de akadt olyan állomás is, ahol csak annyit közöltek a hangos bemondóban, hogy nem tudják, mikor érkezik a vonat.

Az autóbuszjáratok szinte zavartalanul közlekedtek, a fővárosi buszok közlekedése folyamatos volt, a 10-es főútón viszont nagy közlekedési nehézségek alakultak ki, így a Volánbusz helyett a vasutat ajánlották mindenkinek. A Budapest-Esztergom vasútvonalon elfogadták az autóbuszbérleteket is.

Budán a havazás okozott némi fennakadást, a hegyre vezető Szépvölgyi út teljesen beállt, a buszok itt nem tudtak közlekedni.       

Az autópályák sem úszták meg a havazást, bármennyire is furcsa, itt is hullott a hó. Meg is lepődtek az emberek természetesen, ilyen sem történt meg már lassan 100 éve. Az M7-es autópályán hétfő kora délután két autó ütközött össze, ezért csak egy sáv volt járható. Az M1-esen is történtek balesetek, a Győr felé vezető és a Budapest elé vezető oldalon is történtek baleset. 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

bélelzáródás

elsősorban mechanikai okok (eltömődés, összenyomatás, lefűződés, a —>sérv... Tovább

egypatájú sertés (patás v. egykörmű sertés)

ritkán előf. spontán mutáció következtében kialakuló jellegvonás, amikor a sertés harmadik... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek