Értesülj a legújabb cikkekről,
iratkozz fel a hírlevelünkre:


Cikkajánló

Érdekességek

Válassz egy fát, elmondjuk, mit árul el rólad!

Nincs más dolgod, mint a képen látható fák közül kiválasztanai egyet, mi pedig elmondjuk neked, hogy mit árul el rólad a választott fa! 

Kövess minket Facebookon is

X
-->

Cukkini receptek

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Augusztus 20. - István
hirdetes
 | Szerző: SZ.F.
címkék: Zöldség

Minden, ami cukkini - Cukkinis receptek

hirdetes
Cukkini tudnivalók

A cukkini íze miatt a legtöbb fűszerrel jól harmonizál, így igazán ízletes ételek készíthetők belőle. Magas víz-, és alacsony kalóriatartalma a nagy melegben igazán jól jön, ráadásul a vitaminok és ásványi anyagok gazdag tárháza is. 

Bőven található benne A-, B1-, B2-, B9- és C-vitamin, az ásványi anyagok közül pedig a béta-karotin, a folsav, a kálium, a kalcium, a foszfor, a mangán, a cink és a szelén. Rendkívül jó hashajtó, székrekedés ellen is kiváló, vízhajtó tulajdonságának köszönhetően pedig segíti a feleslegesen felgyülemlett víz kiürítését. Mivel élelmi rostokban gazdag, az emésztést is segíti. Egészségünkre gyakorolt jótékony tulajdonságai mellett könnyű elkészítése is növelheti népszerűségét. Párolhatjuk, pürésíthetjük, süthetjük, grillezhetjük, a fűszerek közül is szinte mindennel harmonizál.  

hirdetes

 

Cukkini vásárlása 

Cukkini vásárlásakor figyeljünk rá, hogy hibátlan héjú, jó kemény húsú példányokat vegyünk. Ha tölteni szeretnénk, abban az esetben érdemes nagyjából egyforma méretűeket venni, ha össze szeretnénk főzni valamivel, akkor kisebb darabokat vadásszunk.  

 

Cukkinit a lecsóba!  

A magyar konyhában nyaranta közkedvelt lecsó is jól lazítható, gazdagítható cukkinivel. A karikára vágott példányokat a végefelé kell az ételhez adni, és érdemes csak párolni a karikákat, nem pedig teljesen elfőzni. 

 

A cukkini és a virága 

 A cukkininél nem csak maga a termés ehető, hanem a cukkini virága is. Legtöbb esetben egy kis fűszeres palacsintatésztába forgatva sütik ki, de Mexikóban levest is készítenek belőle, míg az olaszoknál töltik, rántják, illetve tésztára és rizottóba is kerülhet.  

 

A cukkini és a fűszerek 

Nagyon jól harmonizál a zöldfűszerekkel, jó hozzá a kakukkfű, oregánó, bazsalikom, rozmaring. De más irányba is elvihető egy kis szerecsendióval, frissen őrölt feketeborssal vagy egy csipetnyi rózsaborsos sóval. A következő oldalon megosztok veletek pár remek receptet, megéri lapozni egyet! 

 

hirdetes
hirdetes

15 mesebeli kerti kuckó

Az emberek nagyon sok időt töltenek kint a szabadban, mi is legjobba a kertünket szeretjük a legjobban. Éppen ezért mutatok most nektek 15 csodaszép...

A leszüretelt szedrek 10 felhasználási módja

A szeder a Rubus nemzetiség tagja – ez a szívós és alkalmazkodó évelő növény akár az ugaron hagyott, tápanyagoktól mentes ugaron is képes...