7 SEO (keresőoptimalizálás) trend, amiket érdemes követni 2017-ben

7 SEO (keresőoptimalizálás) trend, amiket érdemes követni 2017-ben

Marketing Professzorok Kft
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A keresőoptimalizálásra (SEO) használt technikák folyamatosan változnak, fejlődnek. Ha lépést szeretnénk tartani a versenytársakkal, akkor érdemes időnként utánanézni, hogy milyen technikák és stratégiák azok, amik jelenleg a leghatékonyabbak és legsikeresebbek.
 

7 SEO (keresőoptimalizálás) trend, amiket érdemes követni 2017-ben

Bizonyos SEO-technikákat már évek óta ismerünk és használunk, de időről-időre újabbak is feltűnnek, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Lássuk, hogy melyik az a 7 keresőoptimalizálás-technika, amelyek 2017-ben a legjobb eredményeket hozhatják!

KerInfográfok

Az infográfok nem csak felkeltik, de fenn is tartják az emberek figyelmét és érdeklődését. Egy információkkal teli grafika tovább megmaradt az emberek emlékezetében és tudatában. Az infográfok a közösségi média sztárjai, az emberek pedig szívesen osztogatják őket tovább. Persze infográfokra csak akkor érdemes időt (és talán pénzt) fordítani, ha a tartalmunk ezt lehetővé teszi. Érdemes elkészíteni legalább egy ilyen grafikát, és megfigyelni, hogy mekkora sikere lesz.

Hosszú tartalom

A hosszú tartalmak rend szerint több online figyelmet kapnak, mint a hétköznapi blogbejegyzések. Az ilyen jellegű tartalmak 1.000 – 2.000, vagy akár 10.000 szóból is állhatnak. A keresőmotorok szemében ezek lényegesen több releváns információt tartalmaznak, ezért előkelőbb rangsorolást és minősítést is kapnak. Érdemes tehát 2-3 hosszabb, tartalmasabb bejegyzést írni, mint többet, kevesebb tartalommal. A hosszabb tartalomban eleve több szó merül fel, mely a horizontális keresőoptimalizálás alapját képezi! 

Közösségi média marketing

A branding jelentős része a közösségi oldalakon történik. Itt történik napi szinten a legtöbb kapcsolatfelvétel. A fogyasztók és ügyfelek gyakran írnak értékeléseket és véleményeket a közösségi oldalakon, ami tovább növeli a forgalmat. A keresőoptimalizálás ma már nem él meg aktív közösségi média marketing jelenlét nélkül! Gyakran a social mediumokban való megosztás több eredményt hoz a SEO konverziókon keresztül, mint direktben! 

Mobile-first stratégiák

Mivel számtalan felhasználó rendszeresen a telefonján internetezik, elengedhetetlen, hogy weboldalunk designjában erre is odafigyeljünk. Nem csak elérhetővé, de érdekessé is kell tennünk weboldalunkat az ilyen felhasználók számára. A Google például számos olyan funkcióval állt már elő, amelyek kizárólag csak mobilkészülékeken érhetők el.

AMP – Accelerated Mobile Pages, azaz Gyorsított mobiloldalak

Egyre több márka él ezzel a lehetőséggel, ahogy a Google is egyre nagyobb előnyben részesíti az AMP használatát. Három részből áll – AMP HTML, AMP JS és Google AMP Cache. Az AMP lehetővé teszi a weboldalak számára hogy az aloldalak rögtön letölthetők legyenek a mobilkészülékekre. A mobil sebesség egyre gyorsabb lett, érdemes letsztelned weboldaladat egy erre alkalmas sebességmérővel, milyen gyorsan töltődik be a mobil verziója. 

Minőségi tartalmak

Az emberek hamar ráunnak egy weboldal böngészésére, ha ugyan azt olvassák rajta, mint minden más oldalon is, még ha át is fogalmazzuk azt. Minél érdekesebbek, értékesebbek a tartalmaink, annál jobb helyezést érhetünk el a rangsorban. Írj egyedi, saját tartalmakat, de ne csak a keresőoptimalizálás miatt. A közösségi média marketingben is csak úgy lehetsz sikeres, ha tartalmaid jók! 

Blog hozzászólások

A blogbejegyzésekhez való hozzászólások írása rendkívül régi stratégia és a mai napig az egyik leghatékonyabb is. Az ilyen hozzászólásokban akár visszahivatkozásokat is elhelyezhetünk. Ezek segíthetnek keresőmotorok használata nélkül is több forgalmat irányítani weboldalunkra, persze arra érdemes ügyelni, hogy a hozzászólások tartalma releváns legyen.

Online láthatóság nélkül a legnagyobb cégek is könnyedén feledésbe merülhetnek. A SEO segít, hogy minél nagyobb forgalom érkezzen weboldalunkra. Manapság több stratégia, módszer és technika áll rendelkezésünkre, mint valaha – minél többet tudunk hatékonyan felhasználni, annál jobb eredményekre számíthatunk.

A keresőoptimalizálás nem állja meg magában a helyét, komplex online marketing stratégiába illesztve lehet csak eredményes. Olvass erről többet Magyarország egyik vezető online marketing ügynökségének oldalán IDE kattintva! 
 

Forrás: www.marketingprofesszorok.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2024-01-19

A fehér tündérrózsa lett az év vadvirága

Az Év Vadvirága szavazás győztese a fehér tündérrózsa lett. A kezdeményezés célja, hogy a nagyközönség jobban megismerje a hazánkban élő ritka növényfajokat.

2024-03-21

Kezd kimenni a divatból: erre, és így használható a kútvíz a kertben

Magyarországon régen a kútvíz használata viszonylag gyakori volt. Azonban egyre inkább azt lehet érzékelni, hogy kezd kimenni a divatból. Vajon miért?

2024-01-10

Hasznos ötletek, javaslatok gazdálkodóknak Dr. Máté Andrástól

Cikksorozatunkban a SZIE Növénytermesztési Tanüzemének volt igazgató, Dr. Máté András oszt meg tippeket gazdálkodóknak. Ez a cikk a vetésekkel kapcsolatos.

2024-03-18

Ezért vegyél termelői mézet a bolti helyett

Fedezd fel a termelői méz világát! Ismerd meg a magyar méz ízvilágát, kóstold meg a természet édes ajándékát, tudd meg, miért érdemes a helyi méhésztől vásárolni!

2024-02-06

Csak „Csodarét”-ként emlegetik a helyet, ahol hatvanezer egyhajúvirág nyílik ki

A most bemutatott hely még éppen hazánkon belül található, de annyira szép, hogy még a határt is érdemes lenne átlépni miatta! Több ezer különleges virág!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Marnie (Br. 6429 f)

Tavaszi árpa Cél: sörárpa Leírás:A fajta növekedési típusa korai fejlõdési stádiumban... Tovább

Magyar Radikális Állat- és Természetvédõ Egyesület

Állatvédõ szervezet Szalay Gábor elnök Cím: Budapest. Tisza u. 4. 1133 Magyarország ... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek oktatás Tudomány webáruház